Ameeriklanna arvates tappis Monster energiajook ta poja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monster energiajook
Monster energiajook Foto: SCANPIX

Ameeriklanna sõnul suri ta teismeline poeg energiajoogi Monster tarbimise tagajärjel.

19-aastane noormees jõi seda jooki iga päev kolm aastat järjest, kaasa arvatud päeval, mil ta südame rütmihäirete tõttu suri, edastab msnbc.com.

Ema andis nüüd energiajooki tootva firma Monster Beverage Corp. kohtusse. Ema sõnul tekitas jook ta pojale sõltuvuse, mis viis tervisehäire ja surmani.

Möödunud aastal andis selle firma kohtusse veel üks USA perekond, kelle 14-aastane tütar Anais Fournier suri, olles ära joonud ööpäeva jooksul ära rohkem kui ühe liitri seda energiajooki. Arstide sõnul sai ta kofeiini üledoosi.

«Inimesed surid, kuna energiajookide suhtes ei oldud piisavalt hoiatatud,» sõnas mõlemat perekonda esindav advokaat Alexander Wheeler.

Monster Beverages Corp. esindaja sõnul suri teismeline tüdruk loomulikel põhjustel ning  talle ei tehtud vereuuringut, mis oleks näidanud kui palju kofeiini ta organismis oli.

USA toidu- ja ravimite administratsioon uurib teisi samalaadseid juhtumeid.

Teada on, et San Francisco advokaat Dennis Herrera andis Monster Beverage Corp.-i samuti kohtusse, kuna selle firma tooted on lastele ja noortele ohtlikud.

USA meditsiiniassotsiatsioon soovib, et energiajoogid keelataks alaealistele.

«Energiajookides on suures koguses kofeiini, mis võib tekitada noortele tervisehäireid, kaasa arvatud südameprobleeme,» lausus selle assotsiatsiooni esindaja Alexander Ding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles