Uuring: hea seks vähendab tööstressi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring:  hea seks vähendab tööstressi
Uuring: hea seks vähendab tööstressi Foto: SCANPIX

Rootsis Göteborgi ülikoolis hiljuti tehtud uuring näitas, et seks mõjutab töötulemusi.

Psühholoog Ann-Christine Andersson Arnténi kinnitusel vähendavad head eraelulised suhted, kaasa arvatud hea seks, tööstressi, kirjutab The Local.

«Eraelulised suhted,  kodune õhkkond ja ka seks võivad kas stressi leevendada või seda tekitada. Inimestel on valida, kas nad on heas ja terves suhtes või siis sellises, mis probleeme juurde tekitab,» lausus psühholoog.

Ta jätkas, et kui inimese füüsiline, hingeline ja vaimne pool on paigast ära, siis hakkavad probleemid kuhjuma.

Uuringus osales 900 meest ja naist, kellel paluti täita ka küsimustik, milles sai oma partnerlussuhet mõõta kolmes skaalas: hea, keskmine, halb.

Ka küsiti neilt, kas nende eraelulisel suhtel ja seksil on nende tööelule positiivne või negatiivne mõju.

Tulemused näitasid, et naised, kelle kodune elu oli korras, oli ka tööl vähem stressi.

Psühholoogi sõnul meeste tulemused üllatasid.

«Eraelulised suhted mõjutasid meeste tööelu rohkem. Meeste sõnul mõjutavad ebamäärased ja segased intiimsuhted nende tööelu negatiivsel moel,» selgitas Andersson Arntén.

Uurimus kinnitas vana tõde, et mehed on seksist rohkem huvitatud kui naised ning mehed hindavad suhet tihtipeale seksi põhjal.

«Uuring näitas, et eraelu mõjutab tööd, kuid asi on ka vastupidi. Kui kodune elu on halb, siis ei pruugi ka töötulemused kuigi head olla. Neid kahte ei saa teineteisest lahutada,» selgitas uurija.

Psühholoogi sõnul saab paari nipiga negatiivseks kujunevat suhet uuesti positiivseks muuta.

«Vahel on lihtsalt vaja aeg maha võtta ja teineteisele aega pühendada. Tuleb leida kaotsi läinud kirg. Partneris on kindlasti veel palju asju, mis avastamata,» lausus teadlane.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles