Piltuudis: Christiano Ronaldo võitleb mangroovimetsade eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailmakuulus jalgpallur Christiano Ronaldo on asunud kaitsma mangroovimetsi.

Ta osales täna koos organisatsiooni Mangrove Care Forum esindajategaga Indoneesias Bali saarel korraldatud üritusel tõstmaks esile mangroovidega tekkinud probleemi, edastab Reuters.

Jalgpalliklubi Real Madrid staar Ronaldo osaleb programmis, mille eesmärgiks on näidata kui tähtsad on mangroovimetsad kogu maailma ökosüsteemile.

Mangroovimetsi peetakse väga efektiivseteks süsinikupüüdjateks. Need metsad püüavad süsinikku efektiivsemalt kui troopilised vihmametsad.

Mangroovimetsi leidub rohkem kui 100 riigi jõgede lehtersuuetes ja merede rannikul. Mangroovimetsad ujutatakse tõusu ajal mereveega üle ning selle tõttu on nad harjunud taluma soolast vett. Mangroovipuudel on õhujuured, mille abil need puud saavad mõõna ajal õhust hapnikku.

 Mangroove peetakse tähtsateks ka selle tõttu, kuna nad kaitsevad rannaalasid erosiooni eest.

Viimase 50 aastaga on aga mangroovimetsad hakanud kahanema ning ennustuste kohaselt võivad need 100 aasta pärast kadunud olla.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles