Putini esindaja: president ei kavatse uuesti abielluda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladmir Putin ja ta naine Ljudmilla Putina teatasid kaks nädalat tagasi oma lahkuminekust.

Lahutusuudis oli paljude jaoks üllatus, sest Venemaa juhid ei paljasta tavaliselt oma eraelu, kirjutab The Guardian.

1983. aastal abiellunud Putin ja ta naine tõid lahutuse põhjuseks suure töökoormuse. Samas oli Ljudmilla Putinat väga harva näha oma mehe kõrval avalikel üritustel.

Teisalt ei ole Nõukogude Liidu ega ka Venemaa juhtide naised väga palju esindusfunktsioone täitnud, kuid on ka erand – Mihhail Gorbatšovi naine Raissa Gorbatšova.

Avalikkuse eest on varjul olnud ka Putinite tütred, 20. eluaastates Maša ja Katja. Teada on vaid see, et mõlemad tütred on abielus.

Kohe pärast Putini lahutusuudist hakkas Vene meedia spekuleerima, kellest saab presidendi uus naine.

Juba pikka aega on kõmuväljaanded kirjutanud Putini väidetavast suhtest endise võimleja ja praeguse duumasaadiku Alina Kabajevaga.

Väidetavalt on paaril ka ühine laps. Lisaks pakub avalikkusele huvi, kas järgmise aasta Sotši olümpiamängudele ilmub Putin koos uue naisega.

Putini esindaja Dmitri Peskovi sõnul ei ole presidendil plaani uuesti abielluda.

«Putinil ei ole plaanis uut naist võtta, sest ta pühendab end täielikult presidenditööle,» teatas Peskov.

Putini praeguse eraelu kohta ei ole palju teada. Üheks põhjuseks on see, et Vene meedia ei soovi presidendi kriitika osaliseks saada.

Teada on, et kõmuväljaanne Moskovski Korrespondent suleti 2008. aastal pärast seda, kui kirjutas Putini väidetavast suhtest Kabajevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles