Inglise koopas pesitsenud eestlane oli tööandja ohver

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Unustatud unelmate koobas»
«Unustatud unelmate koobas» Foto: Kaader filmist

Paari nädala eest jahmatas avalikkust Daily Mailis ilmunud artikkel, milles seisis, et Inglismaa koopas peidab end Eesti mees.

Briti meedia jättis Manchesteri lähedalt koopast leitud eestlase looga mulje, otsekui oleks sealkandis käimas suuremat sorti idaeurooplaste invasioon ja iga varjulisem nurgake on eestlasi, bulgaarlasi ja rumeenlasi täis, vahendab Õhtuleht.

Tegelikult on lugu lihtsam. Eestist pärit mehe tööandja võttis talt dokumendid, teda rööviti ja jäeti abituna Inglismaa tänavatele.

Eestlase esimene peatuskoht oli Wakefieldis West Yorkshires, kus ta arreteeriti varguse eest, kuna mehel polnud toidu ostmiseks raha. Sealt kõndis mees Stockporti.

Mehe Soomes elav ema luges ilmunud artiklit ja hankis pojale ruttu hotellitoa ning lendas Inglismaale kohale, et ta enda kaitsva tiiva alla võtta. Kahjuks pole teada, mis emast ja pojast edasi sai, kuna kumbki ei soovi meediaga suhelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles