Rootsi medvend protestib kleiti kandes soolise ebavõrdsuse vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
medtöötaja
medtöötaja Foto: Caro / Scanpix

Rootsi meditsiiniõde Mattias Karlsvärd (42) ei ole rahul oma töökoha soolise võrdõiguslikkusega, kuna talle ei jätku suvisteks töörõivasteks lühikesi pükse, ning ta otsustas sellise olukorra vastu kleidi kandmisega protestida.

Karlsvärdi sõnul esitas ta kolm aastat tagasi kaebuse, et vormirõivaste hulgas on vähe lühikesi pükse, kuid Skaraborgi haigla teatas vastuseks, et vormiriiete uuendamiseks ei ole raha, vahendab Menu.

«Naised võivad suvel kergelt riietuda, kuid mehed peavad tavapärast vormi kandma,» ei ole Karlsvärd rahul. Ta lisas, et tavaliselt räägitakse võrdõiguslikkusest naiste vaatepunktist, kuid valdkonnas, kus domineerivad naistöötajad, on tema kui töötaja kohus sealgi võrdsuse eest seista. Karlsvärdi abikaasa suhtus mehe otsusesse kleidiga tööle minna toetavalt, kuid mees ise peab sellist riietust ebapraktiliseks ja inetuks. Ta arvab, et kui haigla pakuks vormirõivastena lühikesi pükse, kannaksid neid meelsasti ka naistöötajad.

Skaraborgi haigla ütles ajalehele Aftonbladet, et Karlsvärd võib rahumeeli kleiti kanda, kui see on tema südamesoov, kuid õdede garderoobi uuendamiseks pole paraku raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles