Rootsi haiglas unustati surnukeha viieks päevaks palatisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnukuuris olev laip. Pilt on illustratiivne.
Surnukuuris olev laip. Pilt on illustratiivne. Foto: Corbis / Scanpix

Rootsis Örebro ülikooli haiglas unustati surnud patsient, kellel polnud sugulasi, mitmeks päevaks spetsiaalselt lahkunuile mõeldud palatisse, enne kui töötajad seda märkasid.

Patsient toodi intensiivravile mai lõpus ning ta suri varsti. Surnukeha viidi tuppa, kus lahkunu sõbrad ja sugulased saavad käia temaga hüvasti jätmas ning kust see tavaliselt hiljemalt kuue tunni pärast lahkamisele viiakse, vahendas The Local.

Keegi ei käinud aga lahkunuga hüvasti jätmas ning haiglatöötajad unustasid surnukeha, kuni viis päeva hiljem oli vaja ruumi ühe teise surnu jaoks kasutada ning eelmine sealt avastati.

«Juhtunu on äärmiselt kahetsusväärne ja selles mängis rolli asjaolu, et patsiendil ei olnud sugulasi, kuid ikkagi poleks nii tohtinud juhtuda,» ütles haigla anesteesia- ja intensiivraviüksuse juht Anders Nydahl kohalikule ajalehele Nerikes Allehanda. «Olen siin 37 aastat töötanud, aga midagi sellist pole varem juhtunud.»

Samas märkis Nydahl, et õnneks ei juhtunud surnukehaga midagi hullu, sest ruumis ei olnud väga soe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles