«Troonide mäng» põhineb osaliselt Rootsil?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mängu» tegelane Jon Snow
«Troonide mängu» tegelane Jon Snow Foto: Youtube

Maailmas menukas seriaal «Game of Thrones» (Troonide mäng) tundub fantaasiana, kuid lähemal vaatlemisel on sellel seos ka ajaloo ja tegeliku eluga.

Väljamõeldud paiga Westerosi prototüübiks võib olla Rootsis asuv Västerås, edastab The Local.

Rootsi sotsiaalmeedias ja blogides on kirjutatud, et Westeros võib olla otsene viide Rootsile. Samuti märgati seda, et üks tegelasi Jon Snow (Kit Harington) on Rootsi printsile Carl Philipile väga sarnane.

Jon Snow oli kolme esimese hooaja peategelane.

Sarja «Troonide mäng» aluseks on USA kirjaniku George R.R. Martini samanimelised fantaasiateosed, mis on samuti väga populaarsed.

Alates selle seriaali ekraanile jõudmisest on Euroopa ajaloolased oletanud, kes võib olla tegelaste prototüüpideks ajaloost. Samuti on esitatud sama küsimus tegevuspaikade ja sündmuste kohta.

Paralleele on leitud mitme Euroopa riigi ajaloost, nüüd ka Rootsist.

Västerås asub Rootsis Västmanlandi läänis ja on Västeråsi valla keskus. Mälareni järve kaldal asuv linn on Stockholmist 100 kilomeetri kaugusel läänes.

Västerås on üks Skandinaavia vanimaid linnu. Viikingid rajasid sinna oma asula juba 11. sajandil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles