Eda Paukson: Arvestage tähtkujusid, kuidas ise tahate

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtkujud.
Tähtkujud. Foto: SCANPIX

Eda Paukson räägib Elu24-le oma seisukohast horoskoobi hüpoteetilise muutmise osas.

«Kes soovib, see arvestagu 13. tähtkuju. Mina jään klassikalise astroloogia juurde,» on Paukson oma seisukohas kindel. «Klassikaline sodiaak on täiuslik, ta on kehtinud nii kaua. Lisaks on tähtkujud kokkuleppeline jaotus, tähtkujusid on taevalaotuses palju rohkem. Sodiaak on kokkuleppeliselt jagatud võrdselt 12 osaks.»

Taevakehade asetuse muutumine on pidev ja sama taevamuster, mis hetkel on, kordub alles 5 miljoni aasta pärast. «Sellepärast ei saa kohe hakata horoskoopi muutma,» kommenteerib Paukson. «Tähtkujusid horoskoobis ei muudeta niikuinii. Seda lihtsalt ei ole vaja, klassikalise astroloogia reeglid on niivõrd täiuslikud. Varem või hiljem pöördutaks ikka klassika juurde tagasi.»

«Tähtkujud ei jookse meie eest mitte kuhugi ära, nad küll nihkuvad natuke. Aga ma pooldan igasuguseid astroloogilisi uuringuid väga,» sõnab Paukson.

Seega, kes soovib olla Maokandja, Põhjanael või Veomees, olgu seda pealegi! Astroloogid ei pahanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles