Ameerika jalgpalli meeskonna omaniku väitel varastas Vladimir Putin ta sõrmuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kraft
Robert Kraft Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpalli Super Bowli sõrmust peetakse selle spordiala triumfi märgiks.

New England Patriots meeskonna omaniku Robert Krafti sõnul varastas tema sõrmuse Venemaa president Vladimir Putin, Edastab Yahoo News.

Kraftil on kolm sellist sõrmust ning 2004. aasta hooaja eest saadud sõrmus läks kaotsi ebatavalisel viisil.

Juhtum oli aset leidnud järgnevalt: Kraft kohtus 2005. aasta juunis Peterburgis Konstantinovski palees Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Kraft näitas oma sõrmust Putinile. Putin võttis selle oma kätte, vaatas, pistis taskusse ning kõndis minema.

«Näitasin presidendile oma Super Bowli sõrmust. Mult võeti see üsna ebatavalisel viisil,» lausus Kraft.

Ta lisas, et tahtis sõrmusega näidata, et avaldada Venemaale ja presidendile selle abil austust.

Krafti sõnul tekkis tema näidatud sõrmuse tõttu hoopis paanika.

«Ma näitasin sõrmust Putinile. Ta võttis selle aj ütles, et võib kedagi selle sõrmusega tappa. Sirutasin käe välja, et sõrmust tagasi saada, kuid Putin pani selle oma taskusse. Kolme ihukaitsja saatel kõndis ta minema,» lausus Kraft.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul ei varastanud president mitte midagi.

«Krafti öeldu on väga kummaline. Olin nende lähedal ja kuulsin, kuidas Kraft sõnas, et see sõrmus on kingitus,» lausus Peskov.

Kraft lisas, et ta püüdis Valge Maja abil Putinilt sõrmust tagasi saada. Sõrmus on 4,94-karaadilisest kullast ning selle hind on üle 25 000 dollari.

Mehe sõnul sai ta Valgest Majast tollaselt president George W. Bushi nõunikult kõne, et kahe riigi head suhete seisukohast vaadatuna peaks Kraft tunnistama, et ta kinkis sõrmuse Venemaa presidendile.

Krafti sõnul ei tahtnud ta seda teha.

«Ma tõesti ei soovinud seda. Mul on selle sõrmusega emotsionaalne seos. Sellel on minu nimi. Ma ei soovi seda eBays müügis näha. Kahjuks ei saanud ma seda tagasi,» lisas Kraft.

Väidetavalt on see Super Bowli sõrmus Kremli raamatukogus riigijuhile kingitud teiste asjade seas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles