Tüdruk näitas Türgi tollis ükssarviku pildiga passi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti pass
Briti pass Foto: Wikipedia.org

Suurbritanniast Walesist Cwmbranist pärit tüdruk kasutas Türgi tollis passi, milles on ükssarviku pilt.

Üheksa-aastane Emily Harris võttis nädala pikkusele puhkusele Türgis  kogemata kaasa oma mänguükssarviku Lily mängupassi, edastab Yahoo News.

Emily ema Nicky Harrise sõnul esitas ta tütar tollitöötajale kogemata enda passi asemel mängupassi.

Pärast passi tembeldamist saadi veast aru.

«Ma ei märganud enne kui laps oli passi tagasi saanud. Mul tekkis hetkeks paanika, et keegi võib meid kurjategijateks pidada. Õnneks midagi sellist ei toimunud,» lausus ema.

Ema lisas, et mängupass ei näinud pärispassi moodi välja. Sellel on kuldsed karukesed ning ka suurus on Briti passist erinev.

«Tollitöötaja küsis Emilylt, et kui vana ta on. Laps vastas, et üheksa-aastane ning tollitöötaja lõi pärast seda templi passi,» lisas ema.

Ta jätkas, et passis oli pilt lapse mänguasjast, roosast ükssarvikust.

«Asja juures oli kõige koomilisem see, et tütrel ei olnud ükssarvikut isegi kaasas,» nentis Nicky Harris.

Kõikides riikides kehtib seadus, et tollitöötajad peavad passist uurima selle omaniku kohta ning pildi järgi kindlaks tegema, kas tegemist on ikka selle isikuga, kes on passi omanik. Alles pärast seda tohib välismaalast riiki lubada.

«Tegemist oli üsna kentsaka juhtumiga. Tundus, et tollitöötaja suhtus juhtunusse naljaga. Samas aga näitas see, kui lihtne on lapsi teise riiki viia,» selgitas ema oma seisukohta.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles