Noortekeskus muudab kultuuri seksikaks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Joonas.
Andrus Joonas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel reedel saab Ülejõel Pärnu väikese vabakooli majas tegutsevas noorte vabaajakeskuses alguse uus kultuuri tutvustav ettevõtmine, kui avatakse maalinäitus ja tehakse muusikat (:) Kivisildniku tekstidele.

Pärnu noorte vabaajakeskuse MKE koordinaatori Toomas F. Aru teatel näeb keskus end muu kõrval ka galeriina, kus võiks presenteerida edaspidi Eesti kuulsaimate kunstnike nooruspõlve loomingut.

Reedesel kultuuripäeval alapealkirjaga "Kultuur on seksikas" teeb kell 17 otsa lahti kunstnik Andrus Joonas, kes avab noortekeskuse klubi-kohvikus IN maalinäituse oma varasematest töödest.

"Minu arvates on see Joonase näitus väga huvitav ja sellest võiks inspiratsiooni saada nii mõnigi praegune noor kunstnik," rääkis Aru. "Joonase maalid on tema varasest radikaalsest poolest ja lähevad üle adoleiale. See üleminek ongi minuarust äärmiselt põnev. Kontseptsionaalselt on näitus väga hea."

Näitus jääb avatuks juuli lõpuni, kui noortekeskus läheb suvepuhkusele. Pärast seda loodab keskus avada augustis juba uue väljapaneku.

Reede õhtul, algusega kell 20 toimub noorte klubi-kohvikus IN aga (:) Kivisildniku Luuleplaadi "Sõda ja Rahu" presentatsioon.

"Kuulame plaati, kohtume poeediga ja lobisen temaga kirjanduse teemadel," lubas Aru.

Õhtu lõpetavad aga ansambli Maux Zaks & The Cocks muusikalised interpretatsioonid (:) Kivisildniku tekstidele.

"Esinemine tõotab tulla äärmiselt lahe," märkis noortekeskuse koordinaator Toomas F. Aru. "Nad kasutavad (:) Kivisildniku uuemaid tekste, kuhu põimivad tõenäoliselt sisse katkeid värskelt luulealbumilt. Loetakse, lauldakse, räägitakse ja isegi räpitakse."

Üritusi toetab Pärnu linnavalitsus ja seetõttu on nad kõigile tasuta. Aru teatel on noortekeskuse seksikale kultuuripäevale oodatud kõik vähegi kultuurilembesed inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles