Paavst tunnistas, et Vatikanis tehakse homopropagandat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus tunnistas esimest korda avalikult, et Vatikanis lokkab homopropaganda.

Argentinast pärit paavst sõnas Lõuna-Ameerika katoliiklaste organisatsiooni kuuluvatele munkadele ja nunnadele peetud kõnes, et katoliku kiriku keskses valitsemisorganis Rooma kuurias lokkab korruptsioon, edastab Daily Mail.

«Kuurias on ka tõelisi pühamehi, kuid seal on praegu ka korruptsiooni. Samuti tehakse aktiivselt salajast homopropagandat ning manipuleeritakse,» lausus paavst oma emakeeles hispaania keeles.

Paavst Franciscuselt oodatakse, et ta kuurias ja Vatikanis reforme läbi viiks.

«Vaatame, mida teha saab. Samas on moraalituse ja negatiivsuse väljajuurimine raske ülesanne,» tõdes paavst.

Paavsti sõnul ei ole ta üksinda võimeline reforme läbi viima, selgitades, et see tekitaks segadust veel juurde.

Selle aasta aprillis kutsus Franciscus kokku kaheksast kardinalist koosneva nõukogu, mis on talle nõuandev organ ning aitab tal katoliku kirikut valitseda.

Nõukogu annab oma esmastest tegevuse tulemustest aru selle aasta oktoobris.

Kui eelmine paavst Benedictus XVI teatas oma tagasiastumisest, hakkasid kohe levima jutud, et teda sundisid selleks Vatikanis salajased niiditõmbajad, kelle seas on ka homopropaganda tegijad ning korruptandid.

Vatikani pressiesindaja Fredrico Lombardi sõnul oli paavsti kõne suunatud vaid valitud isikutele ning ta ei kommenteeri seda.

Viimastel aastatel on katoliku kirikuga seotud mitmeid skandaale. Paljastunud on nii preestrite omavahelised homosuhted kui ka preestite poolt laste  seksuaalsed ärakasutamised, millest paljud juhtumid ulatuvad aastakümnete taha.

 Katoliku kiriku reeglite kohaselt peavad preestrid ja teised vaimulikud elama tsölibaadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles