Avalikustati faktid Saddam Husseini viimaste elupäevade kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saddam Husseini viimane elupaik Bagdadis asuvas vanglas
Saddam Husseini viimane elupaik Bagdadis asuvas vanglas Foto: current.com

Iraagi diktaatori Saddam Husseini viimastest elupäevadest on avalikkusesse jõudnud uut informatsiooni, kui  uudistekanal CNN pääses Bagdadi niinimetatud rohelises tsoonis asuvasse vanglasse filmima.

Hussein ootas oma hukkamist beežiks värvitud, karmi väljanägemisega, kuid puhtas kongis, vahendab STT.

 

Vangivalvurid kutsusid teda nimega Vic.

 

«Kui Saddam Hussein siia saabus, siis arutasime, kuidas me teda kutsuma peaksime. Härra president poleks olnud kohane,» lausus vangla juht Doug Stone.

 

Hussein nägi lühendit VIC ja küsis, et mida see tähendab.

 

«Selgitasime talle, et VIC tähendab Very Important Criminal (Väga tähtis kurjategija). Ta sõnas, et see sobib talle,» meenutas Stone.

Saddam Husseinil lubati  vangla aias taimi kasvatada, seal jalutada ja suitsetada, pidada päevikut ning luuletusi kirjutada.

Siis saabus päev, mil talle öeldi, et ta loovutatakse Iraagi ametnikele hukkamiseks.

 

Eksdiktaator pesi ennast selle päeva hommikul hoolega ja lõpuks riietus ta musta ülikonda, mis oli tal seljas ka kohtus.

 

«Vanglast lahkudes jättis ta valvuritega hüvasti ja astus autosse,» lisas Stone.

Saddam Hussein palus kõik oma isiklikud asjad anda teda kohtus esindanud advokaadil. Lisaks palus ta tütrele edasi öelda, et ta kohtub jumalaga puhta südametunnistusega ja toob ennast Iraagi ning rahva pärast ohvriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles