Jaapanis määrati talje ümbermõõdu maksimumsuurus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlased
Jaapanlased Foto: AFP / Scanpix

Jaapani valitsus andis välja määruse, kus on kirjas talje ümbermõõdu maksimumsuurus.

Ametnike sõnul peavad kõik üle 40-aastased mehed ja naised, kes ei mahu kehtestatud piiridesse, kehakaalu hakkama langetama, kirjutab AFP.

 

Naiste talje ümbermõõt tohib olla kuni 90 sentimeetrit  ja meestel 85 sentimeetrit.

 

Kui need arvud on suuremad, siis vastavalt valitsuse määrusele peavad need isikud hakkama dieeti pidama, minema dietoloogi vastuvõtule ja olema valmis maksma rohkem makse.

 

Jaapanis pole ülekaalulisus ja rasvumine veel väga suur probleem, kuid jaapanlaste traditsiooniline toit on hakanud juba teed andma läänemaisele rämpstoidule. Jaapani valitsus soovib käskude ja keeldudega oma riigi kodanike rasvumist ennetada.

 

Jaapanis tehtud uuring näitas, et meeste keskmine kehakaal on kümne aastaga tõusnud kümme protsenti ja naistel 6,4 protsenti.

 

Valitsuse kehakaaluprogrammil on ka vastaseid, kelle väidete kohaselt teevad niinimetatud «kõhumõõtmised» rohkem kahju kui kasu.

 

«Kui järgida valitsuse loogikat, siis on kõik lubatud, kui vaid oled taljest sale ja ei oleks kõhukest,» lausus toitumisspetsialist Yoichi Ogushi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles