Kuhu on kadunud imelaps Sass Henno?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sass Henno
Sass Henno Foto: Margus Ansu

Sulesepast imelapse

Sass Henno

domeen

www.minaolinsiin.ee

ripub üleval, kuid on võlgnevuse tõttu suletud.

Kuigi inimeste mälu on lühike, suudavad paljud tänaseni meenutada, kuidas eesti kirjandustaevasse lendas 2005. aastal komeedina imelaps Sass Henno, kelle teos «Mina olin siin» võitis romaanivõistluses esimese koha.

Kes ei tea, siis romaanivõistlus on selline üritus, kuhu saavad kõik sulesepad oma teosed saata ja siis sealt valivad juba privilegeeritud sulesepad välja selle kõige parema. Aga enne ja pärast 2005. aastat ei ole keegi sellest võistlusest miskipärast enam midagi suurt kuulnud.

Kummaline, sest noorukese Sass Henno teose võidu puhul tehti sellest kõigest meeletult suur kära. Ikkagi aasta parim raamat!

Sellest, et tegemist on triloogia esimese osaga, mille järge siiani mõned pikisilmi ootavad, eriti välja ei tehtud. Selle asemel kutsusid esimest korda Eesti ajaloos üleleheküljelised reklaamid seda teost endale hankima. Tavaliselt reklaamitakse nii suurtel pindadel Hansapanka, Selverit või mõnd nooremaks tegevat kreemi, aga mitte mingil juhul debütandi raamatut.

Igatahes oli tegemist ühe populaarsema raamatuga, mis võitis oma tee eriti just nooremate inimeste, kes muidu eriti raamatuid ei loe, südamesse. See vaeslapse unistus on isegi nii populaarne, et valmimas on suisa ka režissöör René Vilbre käe all kümne miljoni kroonise eelarvega samanimeline film, kus peategelast Rassi (autori nimi on Sass) mängib noor andekas näitleja Rasmus Kaljujärv.

Üllatav on aga see, et hoolimata sellest, et filmi tegemiseks kulutatakse miljoneid, on veebileht www.minaolinsiin.ee võlgnevuse tõttu suletud. Samas, miks seda ikka üleval hoida, kui raamatud on kõik müüdud ja film veel valmiski pole.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles