Chicago õpilase tšillikastmenali tekitas tervisehäireid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicago õpilase tšillikastmenali tekitas tervisehäireid
Chicago õpilase tšillikastmenali tekitas tervisehäireid Foto: SCANPIX

USAs Chicagos asuva  Highland Park High Schooli õpilane tegi enda arvates vembu, segades pasta lisandina mõeldud  kastmele väga tugevat tšillikastet.

Seda pastat  ja kastet söönutel tekkisid hingamisraskused ja nahalööve ning nad vajasid haiglaravi, edastab foxnews.com.

Õpilane segas väga tugevamaitselist Da Bomb tšillikastet tavalise pastakastme sekka.

Kool jõudis juhtunu jälile, kui pasta kokkadele tagasi viinud õpilane teatas, et kaste on liiga piprane.

Koolijuhid langetasid otsuse kastet enam mitte pakkuda. Osa õpilasi aga oli jõudnud juba seda liigse tšillipipraga kastet süüa.

«Paljudel õpilastel tekkisid pärast selle kastme söömist hingamisraskused, köha ja nahalööve,» teatas kooli esindaja Natalie Kaplan.

Lisaks vajas meditsiiniabi kolm selle kooli kokka, kes tugevaid tšilliaurusid sisse hingasid. Arstide sõnul oleks liigne tšilli võinud ka raskemaid terviseprobleeme tekitada.

Juhtumit uuriv politsei ei ole veel teinud kindlaks, millist Da Bomb tšillikastet õpilane vembu viskamiseks kasutas.

Kahtlusalune tšillivembu viskaja peab aru andma noortekohtus. Kool plaanib nüüd panna sööklasse turvakaamera, et keegi enam midagi samalaadset ei saaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles