84-aastane naine võitis USAs 590 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
84-aastane Gloria MacKenzie koos poja Scott MacKenzie`ga
84-aastane Gloria MacKenzie koos poja Scott MacKenzie`ga Foto: SCANPIX

USAs Floridas sai möödunud kuul Powerball loto peavõidu eakas naine.

84-aastane Gloria MacKenzie võitis 590 miljonit dollarit, edastab Yahoo News.

Naine on seni elanud Zephyrhillsis üsna viletsas seisukorras olevas majas.

Lotofirma sõnul peab ta tasuma võidetult summalt riigilõivu. Naisele jääb pärast seda 370,9 miljonit dollarit. Ta võtab selle summa välja korraga, mitte 30 aasta jooksul.

MacKenzie ei soovinud pärast võidu kinnitamist lotofirma töötajate poolt ajakirjanikele intervjuud anda. Ta lahkus kiiresti koos oma poja Scott MacKenziega.

MacKenzie ostis võidu toonud pileti Publix supermarketist Tampa lähistelt.

590 miljonit dollarit on USAs  suuruselt teine lotovõit. 2012. aasta märtsis võideti mega Millions lotoga 656 miljonit dollarit, kuid see summa jagati kolme võitja vahel.

MacKenzie sõnul seisis ta lotopiletit ostes järjekorras ning tema ees seisnud inimene lubas ta millegipärast järjekorras ette. Naine ostis pileti, millel määras numbrid ära arvuti.

«Oleme tänulikud, et Florida Powerball loterii tõi meile peavõidu. Meie perekond samas loodab, et saame oma elu privaatselt jätkata,» teatas eakas naine.

Võitjal on 60 päeva oma võidu välja võtmiseks.

Lotofirma esindaja David Bishopi sõnul kulus MacKenziel, tema advokaatidel ja finantsnõustajal kaks tundi vajalike dokumentide täitmiseks, et raha kätte saada.

Naise naabrid olid tema ebatavalise lotoõnne üle üllatunud. Nende sõnul on MacKenzie üsna omaette hoidev ega suhtle teistega kuigi palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles