Džohhar Tsarnajevile saadetakse raha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džohhar Tsarnaev
Džohhar Tsarnaev Foto: SCANPIX

Selle aasta aprillis USAs Bostonis maratonil pommiplahvatuste korraldamisest kahtlustatav Džohhar Tsarnajev saab rahalisi annetusi ning talle on avatud pangaarve.

See paljastus mehe ja ta ema Zubeidat Tsarnajeva vahelise telefonikõne lindistusest, edastab Yahoo News.

Tsarnajev on trellide taga ootamas kohut.

Kui ema küsis pojalt, kas tal on halb, vastas mees vene keeles: «Muidugi mitte, ma olen söönud ja minuga on kõik korras. Sain kana riisiga».

Lindistuselt on kuulda, kuidas poeg püüab emotsionaalset ema maha rahustada. Isa Anzor Tsarnajev aga sõnab pojale, et kunagi nad kohtuvad taevas.

Isa arvates on ta poeg šokis ning ei saa aru, mis temaga toimub.

Džohhar Tsarnajev ütles emale, et üks isik avas tema nimel pangaarve ja sinna on nüüdseks kogunenud vähemalt 1000 dollarit.  Ema sõnas siis, et perekonnale on saadetud umbes 80 000 dollarit isikutelt, kes neid toetavad.

Tsarnajevi vanemate sõnul tohib nende poeg neile vanglast teha ühe telefonikõne kuus.

19-aastane Džohhar Tsarnajev sai vigastada, kui põgenes koos oma vanema venna, 26-aastase Tamerlan Tsarnajeviga bostoni eeslinnas Watertownis politsei eest. Vanem vend hukkus politseiga peetud tulevahetuses.

Džohhar Tsarnajevile esitati süüdistus massihävitusrelva kasutamises. Süüdi mõistmisel võib teda surmanuhtlus ees oodata.

Vanemate sõnul lavastati nende pojad pommiplahvatustes süüdi.

Vanglaametnike sõnul on kõikidel vangidel, kaasa arvatud Džohhar Tsarnajev tema nimel usaldusfond.

«Vangid võivad saada välistest allikatest raha ning tasu ka vanglas tehtavate tööde eest,» teatas USA vanglaameti pressiesindaja Chris Burke.

Burke`i sõnul ei ole Tsarnajev vigastustest paranemise ajal töötanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles