Hiina linna trahviplaan toob kaasa rohkem kanalisatsioonibeebisid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kanalisatsioonibeebi
Hiina kanalisatsioonibeebi Foto: SCANPIX

Hiina linna trahviplaan toob kaasa rohkem kanalisatsioonibeebisid?Hiina Hubei provintsi Wuhani linn kavatseb hakata trahvima vallalisi lastega naisi.

See plaan on tekitanud kriitikat, kuna selle tõttu võidakse hakata varasemast veelgi rohkem vastsündinuid hülgama, edastab AP.

Möödunud nädalal kajastas maailma meedia Hiina Zhejiangi provintsi  juhtumit, milles noor vallaline ema lasi oma vastsündinu kanalisatsioonitorusse, et temast vabaneda. Lapse elu päästeti.

«Kui see trahvimisseadus kehtestatakse, hakkab olema aina rohkem kanalisatsioonibeebisid. Noortel emadel ei ole raha, et laps üles kasvatada ning selle tõttu püüavad lapsest vabaneda,» sõnas Shanghai sotsiaalteaduste akadeemia teadlane Chen Yaya.

Ta lisas, et Hiina ühe lapse poliitika äärmus on vallaliste noorte emade diskrimineerimine ning nende naiste ühiskonnast tõrjumine.

Wuhani linnavõimud avaldasid uue perepoliitika plaani möödunud reedel internetis. Eesmärgiks on hoida linnas sündimus võimalikult madal.

Seadus sätestab, et väljapool abielu sündinud lapse eest tuleb trahvi maksta.

Chen lisas, et vallalisi lastega naisi diskrimineeritakse ka sellega, et nad ei saa riigipoolset lapsetoetust.

Hiinas ollakse abielu ja laste saamise suhtes üsna traditsioonilised ja vanamoelised. Väljapool abielu suhetesse ja seksi suhtutakse negatiivselt. Samuti saavad üksikvanema lapsed tihtipeale kogu eluks stigma külge.

Hiina peretoetused on sellised, millest saavad enim kasu ühe lapsega ning laste saamise reegleid mitte rikkunud isikud. Piirkonna jõukusest sõltuvalt on lastetoetused erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles