Jumalat palunud vanemad lasid lapsel surra

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine Neumann
Madeleine Neumann Foto: Internet

USAs Wisconsini osariigis Westonis lasid jumalat palunud vanemad oma tütrel surra.

11-aastane Madeleine Neumann põdes suhkruhaigust ning vanemad keeldusid teda ravida laskmast, leides, et jumala poole palvetamine peaks nende tütart aitama, kirjutab AP.

Laps jäi üha haigemaks ja haigemaks, kuni lõpuks suri.

Politsei esindaja Dan Vergini sõnul näitas lahkamine, et Madeleine suri suhkruhaiguse poolt tekitatud ketoatsidoosi ehk hüperglükeemia tagajärjel.

Hüperglükeemia puhul tekib insuliinipuudus ja organism ei saa süsivesikutest vajalikku energiat kätte ning energiaallikana võetakse kasutusele rasvad. Rasvade lagunemine jääb insuliini vähesuses tõttu aga poolikuks ja organismis kuhjuvad kahjulikud jääkained.

Veresuhkur tõuseb normist kõrgemale ja tekib niinimetatud happemürgistus.

Politsei andmetel võis tüdruku haiguslik seisund, mis väljendus oksendamises, pidevas janus, väsimuses, söögiisu kaotuses ja nõrkuses, kesta ühe kuu, enne kui ta suri.

Lapse vanemate Dale ja Leilani Neumanni arvates tegid nad kõik, et lapsel parem hakkaks. Nende sõnul peab ainult palvetama, et haigustega toime tulla.

«Tuli välja, et Madeleine`i vanemad ei palvetanud küllalt ja südamega,» nentis politsei esindaja irooniliselt.

Leilani Neumanni arvab, et ta tütar võib veel nagu Jeesus surnust ärgata.

Vanemad rääkisid ülekuulamisel, et viimati käis Madeleine arsti juures kolmeaastasena. Koolis oli tüdruk käinud aasta.

Politse läks Neumannide koju, kui selle perekonna sugulane teatas, et ta muretseb Madeleine´i pärast. Politsei leidis Neumannide kodust tüdruku surnukeha.

Neumannide perekonnas kasvab veel kolm 13 – 16-aastast last.

«Neid lapsi perekonnalt ära ei võeta, sest me pole avastanud, et neid halvasti koheldaks või ahistataks,» lisas politsei esindaja.

Politsei asus uurima Madeleine Neumanni surma asjaolusid ja võimalik on, et vanemad antakse kohtu alla.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles