Venemaal levib kulutulena Potsataja nimeline narkootikum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal levib kulutulena Potsataja nimeline narkootikum
Venemaal levib kulutulena Potsataja nimeline narkootikum Foto: Avaneja.ee

Venemaal Sverdlovski oblastist  alguse saanud uue sünteetilise narkootikumi levik  on hämmastavalt kiire! Aine hüüdnimega Potsataja paneb narkomaanid... magama!

Permi linna foorumid kubisevad juttudest uue narkootikumi nimega Potsataja (Чебурашка) ümber, vahendab portaal Avanejad.

Fenomenaalne on see, et väidetavalt on aine ringlusesse lasknud Venemaa GRU (Главное разведывательное управление Генерального штаба Вооружённых Сил Российской Федерации - Venemaa Föderatsiooni Relvajõudude Kindralstaabi Teine Peavalitsus ehk Luurepeavalitsus) siseluure agentuur ise.

„Leidsin oma esimese Potsataja siis kui mind politsei arestikambrist välja lasti. Džiinside taskus oli kilekott valge pulbriga,“ kirjeldab varem korduvalt ametivõimudega sekeldustesse sattunud narkomaan.

„Kes see muu kui siseluure ise selle mulle sokutas. Arvasin, et mind tahetakse uuesti vahele võtta ja tõmbasime selle kohe sõpradega ninna. Järgmisel hetkel olime nagu imedemaal, hoopis teisel planeedil! Nii hea oli olla, kõik oli värviline ja õnnelik. Ärgates oli veel tükk aega hea tuju.“

Selgub, et Potsataja paneb välisel vaatlusel narkomaani lihtsalt magama. „Permi linnas on pea igas sirelipõõsas keegi koivad välja sirutanud ja norskab magada. Mõnedele magajatele on kiirabi välja kutsutud, kuid teha pole suurt midagi. Magaja jõmiseb midagi, pöörab külge ja põõnab edasi,“ kirjeldab olukorda linnakodanik.

„Alguses usuti, et soe ilm on kõvasti joodikuid välja meelitanud, kuid joodikud pigem urineerivad sirelipõõsastesse ja magavad pinkidel.“

Permi Bioloogiaintsituudi toidulabori peaspetsialisti doktor Olga Jeltšukova sõnul on Potsataja puhtalt sünteetiline pulber, mille tootja päritolu on jäänud saladuseks.

„Teame ainult nii palju, et füüsilist sõltuvust pole aine esialgu tekitanud ja sõltuvuse tase on piirdunud tugeva tolerantsiga. Kindlasti ei soovita me seda siiski kellegil tarbida, sest aine kõrvalmõjude kohta puudub veel igasugune info!“ hoiatab  Jeltšukova.

Linnakodanikud on aga pigem tänulikud ja kiidavad just siseluure agentuuri. „Aitäh GRU siseluure agentuur! Narkomaanid magavad, ei varasta, ei röögi, ei tapa!

Humaanne ja hea lahendus meie kõigi jaoks. Kui saaks seda veel bitšidele (БИЧ - Бывший интеллигентный человек  - „endine intelligentne inimene“ vene keelses slängis padujoodik) kuidagi tutvustada, oleks linnapilt imeline.“

Potsataja on kuuldavasti nüüdseks levinud ka  Moskvasse, Kaliningradi ja Peterburi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles