Psühholoog: jooginõu käeshoidmise viis annab vihjeid iseloomu kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoog: jooginõu käeshoidmise viis annab vihjeid iseloomu kohta
Psühholoog: jooginõu käeshoidmise viis annab vihjeid iseloomu kohta Foto: SCANPIX

Briti psühholoogi sõnul annab jooginõu käeshoidmise viis üsna palju  vihjeid iseloomu kohta.

Psühholoog Glenn Wilson jälgis 500 inimese kehakeelt  ja jooginõu hoidmist, kirjutab BBC.

Wilsoni sõnul saab jooginõu hoidmise viisi järgi inimesi kaheksasse gruppi jaotada.

Need on flirtija, kuulujuttude levitaja, seltskonnahing, müürilill, jääkuninganna, playboy, paabulind ja kulmukortsutaja.

«Jooginõu käes hoidmine paljastab, kes sa tegelikult oled,» selgitas uurija.

Ta lisas, et flirtija on tavaliselt naine, kes hoiab oma jooginõud elegantselt, mängib nõul sõrmedega ning on provokatiivne.

«Ta kasutab jooginõud flirtimise abivahendina, et tähelepanu endale tõmmata. Pärast joogilonksu aga heidab vestluskaaslase suunas flirtiva pilgu. Võis siis teeb klaasi serval nimetissõrmega ringe,» lisas psühholoog.

Kuulujuttude levitaja on eelkõige naine, kellel tavaliselt on palju sõbrannasid. Ta räägib pidevalt teistest ning võib olla kriitiline. Jooginõud kasutab ta žestikuleerimiseks ning oma jutu rõhutamiseks.

Tavaliselt on selle naise ümber kindlakskujunenud grupp, keda ta usaldab. Võõrad ei ole tema juturingi teretulnud.

Seltskonnahing võib olla nii mees kui ka naine. Ta on hea suhtleja, armastab naerda, on vaba ja lõbus.

Sellised isikud eelistavad jooke, mida saab pudelist juua. Pudelit hoitakse käes võrdlemisi lohakalt. Sellised isikud armastavad suhelda ning enda ümber palju inimesi koondada. Jutusse sekkumine ei ole nende jaoks probleem.

Müürilill on tavaliselt vaikne ja häbelik. Ta hoiab oma jooginõud, nagu vajaks see kaitset ning jätab mulje, nagu see võidakse ta käest ära võtta.

Hoiab jooginõud mõlema käega. Ei joo seda kunagi tühjaks, vaid jätab alati tilga põhja. Eelistab jooke väikeses koguses, võib kasutada kõrt.  Vestlust tuleks temaga alustada viisakalt ja rahulikult.

Jääkuninganna esindab naisi, kes oma loomuselt on kinnised ja tõrjuvad. Jooginõud hoiab ta nagu kaitsekilpi, mis peaks tema ja ta vestluskaaslase vahele distantsi looma.

Playboy on Don Juani tüüpi naistemees. Oma jooginõuga püüab ta viidata suguelunditele ja seksile. Oskab naistega ümber käia ning on nendega ülimalt viisakas.

Paabulinnu tüüp on teadlik oma imagost ning eelistab pudelis olevaid trendijooke. Võib olla uhke ja üleolev, kuid samas vajab enda ümber palju esinemisruumi.  Kui istub, siis toetab selja vastu seljatuge ja võib ühe jala laba teise põlvele tõsta, näitamaks, kelle kontrolli all asi on.

Kulmukortsutaja on tavaliselt mees, kes eelistab suuri jooginõusid, mis on tema jaoks nagu sümboolsed relvad. Hoiab jooginõud tugevalt käes ja teeb ähvardavaid liigutusi.

Võib agressiivseks muutuda ka nende märkuste peale, mis ei käi tema kohta. Temale tuleb läheneda suurima ettevaatlikkusega.

Psühholoog Wilsoni kinnitusel paljastab jooginõu käeshoidmise viis selle, mis on meil alateadvuses.

«Joogiklaasi hoidmise viis on alateadlik, andes vihjeid isiku iseloomu, käitumise ja suhete kohta,» nentis uurija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles