Selgus Anu Välba asendaja «Ringvaates»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ringvaate» uus saatejuht Grete Lõbu
«Ringvaate» uus saatejuht Grete Lõbu Foto: Ülo Josing / ERR

ETV «Ringvaate» toimetus valis Marko Reikopi kõrvale teiseks saatejuhiks Grete Lõbu, keda näeb eetris alates septembrist, mil Anu Välba on emapuhkusel. Grete Lõbul on mitmekülgne töökogemus nii tele- kui ka raadioeetrist.

«Proovisime mitut inimest,» ütles «Ringvaate» vastutav toimetaja Kajar Kase. «See on väga tähtis ja vastutusrikas amet, me kõik teame, et ega Anu Välbat ei ole võimalik asendada, ta on olnud aastaid armastatuim naissaatejuht. Samas tahame muidugi head saadet edasi teha. Nii et mõtlesime väga paljude peale, rääkisime kümnekonna kandidaadiga ja katsetasime neist viit, ja Grete oli kõige parem nii ekraanil kui ka toimetajana,» avaldas Kase, lisades, et toimetajatöö on meeskonna jaoks ekraanil olemise kõrval väga tähtis.

«Esimesest hetkest, kui toimetuse uksest sisse astusin, tundsin, et olen oma,» kirjeldas Grete Lõbu oma valiku tagamaid. «Uus töö on minu jaoks väga põnev. Eks vaatajatel tuleb minuga natuke harjuda. Ma pole ekraanil küll päris võõras, kuid igal õhtul eetris olemine on ikkagi midagi hoopis muud.»

Grete Lõbu sõnul ei ole ta varem Marko Reikopiga koos eetris olnud ja neil pole ka ühes meeskonnas töötamise kogemust, ehkki kolleegidena tuntakse teineteist pikka aega.

««Ringvaate» toimetuses kulgeb meeskonnatöö ülikiires rütmis, sageli haaratakse õhust kellegi öeldud märksõna ja juba läheb tööahel käima. Neil toimib tõesti hämmastav ja muljetavaldav süsteem,» rääkis Grete Lõbu.

Marko Reikop sõnas, et on uue kaassaatejuhi ootuses rõõmsalt elevil. «Oleme Gretega teretuttavad ja telemaja koridorides juttu ajanud, kuid lähemalt ma teda ei tunne. Mulle meeldib uusi inimesi avastada. Kõrvalt vaadates tundub ta mulle «päris inimesena», kes ajab «päris juttu». Sest milline on üks hea saatejuht - ta ei hakka eetris saatejuhti mängima, ei võta mingit rolli, vaid on just selline nagu alati,» selgitas Reikop.

Grete Lõbu on ETVs juhtinud saateid «Tähelaev», «Jõuluks koju», «Mina elan siin», «Hommiku TV», «Suveniir», «Käi jala!». Toimetanud saateid «Meie inimesed», «Mida teie arvate?», «Jõulutunnel», «Rusikas». Vikerraadios on juhtinud ja toimetanud «Vikerhommiku», «Huvitaja» ja «Perepildi» saateid.

Grete Lõbu ja Marko Reikop on sügishooajal koos «Ringvaadet» juhtimas alates septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles