Video: identsed kaksikud ei ole tegelikult identsed?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Identsed kaksikud ei ole tegelikult identsed?
Identsed kaksikud ei ole tegelikult identsed? Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis tegutsev fotograaf uuris fotode abil, kas identsed kaksikud on täiesti sarnased või on neil väikesi erinevusi, mille abil nende vahel saab vahet teha.

45-aastane Martin Schoeller sõnas, et ta katsealused näisid esmapilgul täiesti sarnased, kuid tähelepanelikul vaatlemisel tulid esile väikesed erinevused, edastab Daily Mai

 Fotograafi arvates võisid need erinevused tekkida erinevast elustiilist.

 «Üks kaksik suitsetab. Üks on abielus ja tal on lapsed, teine aga vallaline ja naudib pidutsemist. Üks on rahulik, teine aga närviline. Kuigi nad on väga sarnased, saab nende vahel ka vahet teha,» selgitas Schoeller.

 Schoellerit tuntakse rohkem kui kümme aastat ta ebatavaliste portreefotode tõttu.

Ta on fotografeerinud ka selliseid kuulsusi nagu Angelina Jolie, Natalie Portman, Jay Z, Russell Brand ja Robert DeNiro.

 Kuid oma värskeimas pildiseerias uuris ja kaksikuid ja kolmikuid.

 Schoeller tegi oma uuringu väljaande National Geographic tarbeks. Ta osales 2012. aastal iga-aastasel kaksikute festivalil Ohios Twinsburgis ning valis sealt välja talle sobivad fotografeeritavad.

 Fotograafi sõnul oli osa kaksikuid õnnelikud, et nad sündisid koos oma parima sõbraga. Osadele aga ei meeldinud, et neil on kaksikust vend või õde.

 «Ühes küljest on sul alati parim sõber käepärast, kuid samas võib see ka needuseks olla,» lisas Schoeller.

 Fotograaf lasi osadel kaksikutest modellidel teha sarnase soengu ning meigi, kuid ka siis jäid ikkagi väikesed erinevused näha.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles