Uus trend – nõudepesumasina viinakokteilid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus trend – nõudepesumasina viinakokteilid
Uus trend – nõudepesumasina viinakokteilid Foto: SCANPIX

Paljudele ei meeldi majapidamistööd, mille seas on ka nõudepesumasinasse mustade nõude panemine ning hiljem puhaste nõude välja võtmine.

Maailmas on aga hakanud levima uus trend, milles nõudepesumasinat kasutatakse hoopis teisel otstarbel -  viinakokteilide tegemiseks, edastab news.com.au.

Internetis levivad nõudepesumasina kokteilide retseptid, milles šokolaadi ja muud magusat segatakse viinaga, pannakse kokteilianumasse ning anum nõudepesumasinasse, mis kivitatakse tavapärasel režiimil.

Vee soojus peaks olema selline, mis ei kahandaks lisaainete maitset ega kaotaks alkoholi.

Viinakokteili tegemiseks on vaja ühte liitrit viina. Sellest osa valada kokteilinõusse või pudelisse ning lisada vastavalt maitsele 200 grammi komme, 300 grammi šokolaadi või muid aineid.

Kokteilisegamise nõu sulgeda kindlalt ning vajadusel tõmmata ümber kleeplint, et midagi välja ei tilguks. Siis tuleks segu raputada ning panna tühja nõudepesumasinasse. Masina veetemperatuur panna kõige kõrgema peal.

Kui pesemistsüklid on läbi, võtta kokteilinõu välja ja raputada, lasta segul jahtuda ning vajadusel lasta jook läbi teesõela.

Seda jooki saab enne pakkumist ka jahutada.

Nõudepesumasina kokteilidele saab lisada igasuguseid maitseaineid ja toiduaineid ning saada uusi, erutavaid maitseelamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles