Hiinlanna vabanes 42 aastat ta peas olnud kuulist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlanna vabanes 42 aastat ta peas olnud kuulist
Hiinlanna vabanes 42 aastat ta peas olnud kuulist Foto: AFP / Scanpix

Hiina arstid avastasid, et ühe naise pidevate peavalude põhjuseks on 42 aastat tema peas olnud kuul.

Huo Guoying pöördus arsti poole, kuna ta peavalud sagenesid, kirjutab AP.

Arst saatis naise igaks juhuks röntgenisse. Röntgenipilt näitas, et ta pea ühel poolel kõrva juures on 3,3-sentimeetrine kuul.

65-aastase naise sõnul ei ole tal aimugi, kuidas kuul ta pähe sai.

Naisele siiski meenus üks juhtum 1967. aastast Hiina kultuurirevolutsiooni päevilt, mil keegi ta kõrval olnud isik tulistas.

Naise sõnul sai ta haavata, kuid ta ei teadnud, et ta kuuli sai. Naise peahaav paranes ning ta ei arvanud, et tal midagi viga on.

Naise sõnul tekkisid tal peavalud kümmekond aastat tagasi. Paari viimase aastaga aga läksid need hullemaks ja tal ei jäänud enam muud üle, kui arstidelt abi otsida.

Naisele tehti operatsioon ja kuul eemaldati.

16. mail 1966 päästis  Mao Zedong oma mõttekaaslastega valla niinimetatud suure proletaarse kultuurirevolutsiooni, hoiatades, et kodanlaste esindajad on kommunistlikusse parteisse sisse imbunud.

Hiinas kehtestati maoisitide sõjalis-bürokraatlik diktatuur, kus erakordse ulatuse saavutas Mao Zedongi kultus.

Hiinat tabas kaos. Partei- ja riigiaparaadi töö oli halvatud, sajad tuhanded inimesed hukkusid selle režiimi tagajärjel, miljoneid piinati ning suurem osa Hiina kultuuripärandit ähvardas häving.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles