Briti perekonda ähvardab lastest ilmajäämine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaalulised lapsed
Ülekaalulised lapsed Foto: jupiterimages.com

Suurbritannias elavat kuuelapselist perekonda ähvardab lastest ilmajäämine.

Sotsiaaltöötajate kinnitusel on selle perekonna lapsed eluohtlikult rasvunud ja kui vanemad ei suuda oma kolme kõige paksema järeltulijate kehakaalu langetada, jäävad nad lastest ilma, kirjutab AFP.

 

Selle perekonna kolmeaastane laps kaalub praegu 25 kilogrammi, 11-aastane 76 kilogrammi ja 12-aastane 100 kilogrammi.

 

Sotsiaaltöötajad õpetasid vanematele, kuidas nad saaksid aidata lastel kaalu langetada. Lapsed saadeti ka tantsu- ja jalgpallitrenni.

Kui vanematel ei õnnestu laste tervislikku seisundit  aasta lõpuks parandada, siis antakse ülekaalulised järeltulijad hooldusperedesse kasvatada.

114 kilogrammi kaaluva isa ja 146 kilogrammi kaaluva ema kinnitusel tahavad nad, et lapsed ikka nende juurde jääks.

 

Sotsiaaltöötajate kinnitusel on kõige ohustatumaks selle pere kõige noorem, 21 kuu vanune laps, kes praegu kaalub 12 kilogrammi.

 

«Meie lapsed söövad täiesti tavalisi kodus valmistatud toite, me pole neile kunagi rämpstoitu pakkunud. Arvan, et laste kasvades ja arenedes nende kehakaal hakkab langema. Kuid kui nad meilt ära võetakse, ei anta meile võimalust neid aidata,» lausus ema.

 

Sotsiaaltöötajate sõnul on laste ülekaalulisus ja rasvumine Suurbritannias suureks probleemiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles