«Võlast vabaks»: neljalapseline pere kaotas kodu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Lensin, «Võlast vabaks» saatejuht
Krista Lensin, «Võlast vabaks» saatejuht Foto: Sille Annuk

Seekordses TV3 saates «Võlast vabaks» proovis Krista Lensin aidata neljalapselist peret, kes oli end lõhki laenanud.

Tapa elanikud Allan ja Terje unistasid ilusast majast oma neljale armsale lapsele. Võlaõudus algas kodulaenu võtmise ja majanduslangusega. Paar kolis 2007. aastal laenuga ostetud majja, mis maksis üle miljoni krooni. Allanil on ka 2002. aastal ostetud korter.

Eluasemelanuga oleks nad ehk hakkamagi saanud, kuid neil oli mitmeid täiendavaid kohustusi, näiteks Allan käendas sugulast, kes ei maksnud enam laenu tagasi. Allani arved olid seetõttu arestitud.

Pere igakuine sissetulek oli 13 500 krooni, kuid kohustused 20 000 krooni. Võlgu oli neil tasumata juba umbes 50 000 krooni ulatuses.

Kinnisvara müük ei tulnud kõne alla, sest Tapa linnas oli see lihtsalt peaaegu võimatu. Lisaks oleks neile niikuinii mingid võlakohustused jäänud.

Perekond kuulutas välja pankroti ja pidi loobuma nii majast kui korterist.

Allan ja Terje pidid sotsiaalkorterisse kolima ning loodavad nüüd, et viie aasta pärast võlad kustutatakse. Krista märkis, et viis aastat pingelist elu on veidi parem, kui 35 aastat üle jõu käivaid laene maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles