Miilits arreteeris vene Mowgli isa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel jahmatas Vene avalikkust lugu 5-aastasest Tšitaa tüdrukust Nataša Mihhailovast (pildil), kes kasvas koos koerte ja kassidega ning seetõttu rääkida ei osanud.rääkida ei osanud.
Kevadel jahmatas Vene avalikkust lugu 5-aastasest Tšitaa tüdrukust Nataša Mihhailovast (pildil), kes kasvas koos koerte ja kassidega ning seetõttu rääkida ei osanud.rääkida ei osanud. Foto: SCANPIX

Venemaa Tšitaa miilits arreteeris isa, kes kasvatas oma tütart koerte ja kasside seas.

Ida-Siberis elav tüdruk ei oska rääkida, vaid haugub nagu koer, kirjutab AFP.

«Isa arreteeriti, kuulati üle ja praeguseks vabastati. Juhtumi uurimine jätkub. Pärast seda langetatakse otsus, kas alustatakse lapse hooletusse jätmise pärast kriminaalasja või mitte,» selgitas Tšitaa miilitsajuht.

Kohaliku miilitsa arvates hoidis isa last siseruumides ega viinud teda kunagi välja.

Tüdruk sai nii korrakaitsjatelt kui ka avalikkuselt kirjanik Rydyard Kiplingi tegelase järgi hüüdnime Mowgli. Tüdruku tegelik nimi on Nataša Mihhailova.

Mehe ja ta lapse elukoha uksel on hoiatussilt «Ettevaatust, hammustab», mis võib viidata koertele.

Miilits kuulas üle ka lapse ema, kes sai oma tütre saatusest teada alles ajakirjanduse vahendusel.

Miilitsa sõnul on isal ja emal juhtunu kohta erinevad versioonid. Ema sõnul varastas mees ta lapse. Isa sõnul aga käskis naise ema tüdruku enda juurde võtta, kuna emal ei olnud tema ülalpidamiseks raha. Isa võttiski lapse enda juurde.

Vene lastekaitseametnikud võtsid Nataša nüüd enda hoolde. Pärast haiglaravi viiakse laps veel sanatooriumisse järelravile.

Haigla sõnul on laps uue keskkonnaga juba harjunud, kuid käitub ikka nagu koer.

«Tal on ikka veel loomale omased käitumisjooned ning ta ei oska rääkida. Me ei soovita teda Mowgliks kutsuda. Ta õige nimi on Nataša,» lisas haigla esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles