Laitse Rallypargis toimub kogu pere driftivõistlus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Eglite
Janis Eglite Foto: Pille Rõivas

31. mail ja 1. juunil toimub driftivõistlus Laitse Rallypargis, kus võistlema asuvad Eesti ja Läti driftijad. Lastekaitsepäeva puhul avatakse mängudemaja, kus tegevust leiavad igas vanuses roolikeerajad.

Eeloleval nädalavahetusel leiab aset Eesti drifti meistrivõistluste street-klaasi II etapp, pro-klassi III etapp ning Läti meistrivõistluste II etapp. Paar nädalat tagasi Lätis Riias Bikernieki ringrajal toimunud Eesti-Läti ühisdriftil selgitati välja pro-klassi parimad mõlema riigi meistrivõistluste arvestuses. Siis saavutas esikoha lätlane Jānis Eglīte, teise ja kolmanda kohaga pidid leppima Taavi Toomara ja Eduard Vahemets. Kuidas poodiumikohad sel korral jagunevad, selgub 1. juuni õhtuks.

Driftimine algab juba 31. mail, mil toimuvad treeningud. Võistluse põhipäevaks on laupäev, mil toimub nii kvalifikatsioon ning eliminaatormeetodil parimate selgitamine.  Street- ehk tänavaklassis võistles eelmisel etapil 22 sõitjat, kellele on eeloleval etapil liitumas võistlejaid veelgi – need, kes esimeseks etapiks oma autot valmis ei jõudnud. Tabasalus toimunud esimesel etapil noppis võidu Randar Kajo, kes edestas oma võistkonnakaaslasi Ott Kokka ja Martin Vaga.

Pro-klass on sel hooajal kõvasti kasvanud võrreldes varasemaga – osalejaid pea sama palju, kui street-klassis, täpsemalt 21 võistlejat, mis on suurim osalejate arv viimase viie aasta jooksul. Pärast teist etappi on hooaja koondtabelis liidrikohal Taavi Toomara, kes juba praeguseks on kogunud konkurentide ees märkimisväärse punktiedu. Kindlasti ei ole teise positsiooniga rahul eelmise aasta meister Eduard Vahemets, kes on ühtlasi ka Toomara meeskonnakaaslane. Kolmanda koha on hõivanud suur üllataja Märt Kuvvas, kes eelmisel aastal tegi kaasa vaid mõned etapid ning juba praegu astub vanadele driftijatele kannule.

 Lastekaitsepäeva puhul on kõigile alla 16-aastastele külalistele sissepääs tasuta ning muude tavapäraste toitude seas pakutakse ka vanaema-stiilis pannkooke ja avatakse Laitse Rallypargi mängudemaja, kus leidub lõbustusi eri vanuses roolikeerajatele. Toimub ka driftitüdrukute konkurss – publik valib parimad kandidaatide seast parimad driftitüdrukud.

    Ajakava:

    Reede, 31. mai

    17.00 avatakse väravad pealtvaatajatele

    17.00- 19.30 street-klassi treening

    19.30- 21.30 pro-klassi treening

    Laupäev 1. juuni

    12.00 avatakse väravad pealtvaatajatele

    12.00- 13.45 street-klassi kvalifikatsioon

    14.00 – 15.00 pro-klassi kvalifikatsioon

    15.05-15.45 võistlejate koosolek

    16.00-17.00 street-klassi top 16

    17.00-18.00 pro- klassi top 16

    18.00-18.15 Drift babes ja autasustamine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles