Algab kirjandusfestival HeadRead

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.headread.ee

29. maist – 2. juunini toimub viiendat korda kirjandusfestival HeadRead, kuhu on lisaks eesti kirjanikele oodata põnevaid külalisi Suurbritanniast, Venemaalt, Soomest, Itaaliast, Iirimaalt, Rootsist ja Valgevenest.

 

Eesti kirjanikest on kirjandusfestivalil esindatud Indrek Hargla, Mihkel Mutt, Andrus Kivirähk, Rein Raud, Maarja Kangro, Jan Kaus, Wimberg, Andrei Hvostov, Madis Kõiv, Kaur Kender, Elo Viiding, Kristiina Ehin, Jürgen Rooste, Ilmar Tomusk, Mika Keränen, Jaanus Vaiksoo, Peeter Sauter, Vahur Afanasjev jt.

Välisesinejate seas on tuntud näitekirjanik Tom Stoppard, kelle näidendi «Utoopia rannik» kaht esimest osa saavad huvilised praegu näha Tallinna Linnateatris ja Eesti Draamateatris.

Tallinna on oodata veel Sofi Oksaneni ja Rosa Liksomi Soomest, Andrei Hadanovitšit Valgevenest, Paolo Norit Itaaliast, Jennifer Johnstoni Iirimaalt, briti kirjanikke Keith Lowe´i , Charles Strossi, Sarah Winmani jt.

Palju on huvitavaid ja omanäolisi üritusi, näiteks leiab 29. mail Kirjanike Maja musta laega saalis aset Vanalinna Hariduskolleegiumi abiturientide lavakava Tõnis Rätsepa juhtimisel, KuKu klubis Mart Juure luuledisko, kohvikus «Sinilind» aga Poetry Slam´i meistrivõistlus.

1. juunil ootavad Viljandi Kultuuriakadeemia teatritudengid huvilisi Eesti Lastekirjanduse Keskusesse, kus saab näha etendust «Lood saba otsast».

29. mail saavad huvilised teha koos Wimbergi ja Jaanus Vaiksooga kirjandusliku jalutuskäigu Nõmmel, 31. mail käia koos Indrek Hargla ja Ott Sandrakuga apteeker Melchiori radadel, 1. juunil toimub kirjanduslik jalutuskäik Metsakalmistul, juhendajateks Maarja Vaino ja Toomas Haug.

Huvitavat on oodata vestlusringidest «Eestivene kirjandus siin ja praegu» (31. mai), «Kuidas saavad väikekirjandused ennast müüa» (1. juuni), «Kirjandus ja kirjandusõpetaja» (2. juunil).

Toimuvad ka lastehommikud: Eesti Lastekirjanduse Keskuses kohtuvad eri päevadel lugejatega Kätlin Kaldmaa, Marge Nelgi, Kadri Hinrikus, Ilmar Tomusk, Mika Keränen, Sulev Oll, Jaanus Vaiksoo, Ilmar Trull jt.

Teiste seas toetab kirjandusfestivali HeadRead läbiviimist ka Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

Kavaga tutvu SIIT!


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles