Venemaa Mowglit kasvatasid koerad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viieaastane Nataša Mihhailova oli terve oma senise elu korteris koos koerte ja kassidega. Foto tehti pärast lapse puhtakspesemist haiglas
Viieaastane Nataša Mihhailova oli terve oma senise elu korteris koos koerte ja kassidega. Foto tehti pärast lapse puhtakspesemist haiglas Foto: SCANPIX

Venemaa miilits leidis tüdruku, kes terve oma senise elu on olnud suletud korterisse koos kasside ja koertega.

Ida-Siberis Tšitaas leitud viieaastane «Mowgli», Nataša Mihhailova ei oska rääkida ja käitub nagu koer, kirjutab newsru.com.

«Tüdruk ei oska rääkida, vaid haugub nagu koerad. Mingil määral ta mõistab, mida teised inimesed räägivad, kuid ise ta ei oska rääkida,» selgitas üks lapse leidnud miilits.

Lastekaitsjad võtsid tüdruku oma hoole alla.

Nimetatud korteris elavad ka lapse isa ja veel paar sugulast, kuid millegipärast oli laps suletud koerte ja kasside juurde.

Korrakaitsjate arvates ei ole see laps oma elukohast mitte kunagi väljas käinud.

Leitud tüdrukul olid seljas räpased ja kulunud rõivad.

Laps viidi haiglasse, kus lisaks tervisekontrollile saab ta ka psühhiaatrilist ravi.

«Märkasime, et kui tüdrukut hooldav haiglaõde ruumist lahkub, siis hakkab laps ta peale haukuma. Lapsel on hea isu, kuid ta ei oska söögiriistu kasutada, vaid sööb taldrikult kätega,» sõnas haigla esindaja.

Lapse ema sai oma tütre saatusest teada ajakirjanduse vahendusel. Naise kinnitusel elas tütar kolm viimast aastat oma isa juures.

Vene miilitsa raportis anti tüdrukule varjunimi kirjanik Rudyard Kilpingi populaarse kangelase Mowgli järgi, keda samuti kasvatasid metsloomad.

Miilits jätkab juhtumi uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles