Indrek Tarand: Hollandi ja Saksamaa lahendus prostitutsiooni osas on parim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Viktor Burkivski

Loomaaiaga meenuvad meil kõigil tavaliselt vahvad mälestused tiigritest, lõvidest ja vallatutest ahvidest. Mis on aga inimloomaaed? Grupp Eesti noori tegid algust sotsiaalprojektiga “Inimloomaaed”, mis avab ühiskonnale prostitutsiooni tagamaad. Muuhulgas saavad kõik huvilised tutvuda prostituudi elu-oluga.

MTÜ Eluliin juhatuse liige Eda Mölder: Igaüks kes tahab prostitutsiooniga tegeleda võib minna Maksuametisse ja võtta end FIEna arvele ja hakata siis sellega tegelema. Teenustasu pealt tuleb sel juhul loomulikult ka riigimakse tasuda.

Aga kahjuks on prostitutsiooni valdkond siiski nii häbimärgistatud, et keegi seda teha ei taha. Ja meie ühiskond suhtub jätkuvalt prostitutsiooni kaasatud naistesse põlastusega. Näiteks, kui noor naine on hakanud tegelema enda müümisega ehk prostitutsiooniga, siis on tal sellest hiljem väga raske väljuda.

Kui me vaatame uuringuid, mis Eestis on tehtud, siis alustatakse prostitutsiooniga väga varakult, isegi alla 18-aastaselt. 13, 14, 15 on see iga, millal sellega tegelikult alustatakse.

Euroopa Parlamendi liikme Indrek Tarandil on prostitutsioonist hoopis omaette nägemus

Indrek Tarand: Mina isiklikult arvan, et Hollandi ja Saksamaa lahendus on parim. Kui mul õigesti meeles on, siis Saksamaal legaliseeritud prostitutsioon maksab riigimaksudena Eesti riigieelarvetäie raha aastas.

Eesti noored tegid algust sotsiaalprojektiga “Inimloomaaed”

"Inimloomaaiaga" püüavad eesti noored näidata prostitutsiooni, kui ärivaldkonna tegelikkust ja sellega seonduvaid probleeme tänases Eestis.

MTÜ Eluliin juhatuse liige Eda Mölder: Reaalsus on Eestis see, et politsei puutub prostitutsiooni vallas igapäevaselt kokku umbes 250 naisega. 

“Inimloomaaia" raames viidi läbi ka sotsiaaleksperiment

"Inimloomaaia" projektijuht Helena Pukk: Panin end kirja ühele prostitutsiooniga tegelevale veebilehele ja esimese kahe minutiga tuli mulle kolm pakkumist. Üks neist pakkus peaosa ühes vägevas pornofilmis, mis on mõeldud Aasia turule.

Teine pakkus mulle suuseksi..., ja ühesõnaga pakkumisi tuli igasuguseid. Kolmas meesterahvas rääkis, et talle meeldib agressiivne seks ja et me võiksime kokku leppida vägistamises...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles