Video: Ryan Goslingi vägivaldne film jagas Cannes´is kriitikud kahte leeri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Gosling
Ryan Gosling Foto: SCANPIX

Hollywoodi staari Ryan Goslingi uus film «Only God Forgives» jagas Cannes`i filmifestivalil kriitikud kahte leeri selles sisalduva ekstreemse vägivalla tõttu.

Cannes`i linastusel oli nii saalist väljakõndimist kui ka vilistamist, edastab BBC.

Samas aga ilmus selle linateose kohta ka kiitvat kriitikat.

Gosling mängib selles filmis Tais Bangkokis tegutsevat narkodiilerit, keda ta ema ärgitab ta venna surma eest kätte maksma.

Uue filmi režissööriks on Nicolas Winding Refn, kellega Gosling tegi koostööd ka 2011. aastal filmis «Drive». Refn sai siis Cannes`is parima režissööri auhinna.

Filmikriitikute arvates tabas Refn filmiga «Only God Forgives» kümnesse.

«Kogu loodud hirmupilt on õudustäratav. Iga stseen, iga kaader on briljantne,» kirjutasid kriitikud, kellele film meeldis.

Refn sõnas Cannes`is toimunud pressikonverentsil, et ta ei suutnud vastu panna soovile näidata kinolinal vägivalda.

«Kunst on vägivaldne. Kunst räägib meie alateadvusest ja meie erinevatest elukihtidest,» lausus režissöör.

Gosling ei osale Cannes`i filmifestivalil. Ta on praegu Detroidis, kus valmib ta esimene film, mille režissöör ta on. Linateos kannab nime «How to Catch a Monster».

Cannes`i filmifestivali üks juhte, režissöör Thierry Fremaux luges ette Kanada päritolu näitleja Goslingi kirja ette, milles ta vabandas enda puudumist.

«Mul on raske uskuda, et mind ei ole Cannes`is. Ma lootsin, et saan tulla, kuid mul on Detroidis käsil filmivõtted. Igatsen teie järele,» seisis Goslingi kirjas.

Filmis mängib Goslingi tegelase ema Christine Scott Thomas, kelle sõnul ta tavaliselt nii vägivaldse sisuga filmides ei mängi.

Näitlejanna sõnul võttis ta selle rolli vastu, kuna ta sai võimaluse mängida julma ja metsikut naist.

«Only God Forgives» kandideerib Cannes`is Kuldsele Palmioksale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles