Evelin Ilvese trenninipid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Mõjukate naiste, nagu Evelin Ilves ja Condoleezza Rice, trenninippe uuris NaisteMaailm.ee toimetaja Pamela Parts. Mis on neil kahel kaunil naisel siis ühist?

Mõni aasta tagasi pajatas presidendiproua Evelin Ilves ajakirjale Naised oma treeninguharjumustest. Sealhulgas selgus, et rulluisutamist, metsakõndi ja tennist harrastab ta isegi kuus korda nädalas. Igapäevast erimenüüd presidendiproual pole, ta jälgib vaid üldisi tarkusi.

«Ma tean, mis on õige toitumine ja millised on tervislikud kombinatsioonid ja seda, et õhtul ei saa ma süsivesikuid endale lubada,» ütles proua Ilves. «Kui ma mängin ka tennist, siis osa trennist läheb väga kõrge pulsiga,» ütles naine.

Evelin Ilves on alates esimesest klassist kuni keskkoolini harrastanud iluvõimlemist ja rühmvõimlemist ning käinud enne Ärma talusse kolimist iga päev trennis.

«120 - 140 lööki minutis on kõige efektiivsem, kui on soov kaloreid põletada. Sõltub, mis eesmärgil midagi tehakse. Kui uisutamine ja tennis kõrvale jätta, siis jõutrennis on keskmine pulss hoopis madalam,» sõnas presidendiproua.

Ärma talu lähistel, 1,7 kilomeetrit pikal jalgrattarajal teeb ta paar korda nädalas rulluiskudel umbes tunni jooksul 20-kilomeetrise ringi. Peale uisutamise teeb ta jõutrenni ja mängib tennist.

Ka Ameerika mõjukas naine Condoleezza Rice on harrastanud kauneid sporte, tema tegeles iluuisutamisega. Praegu hoiab ta end vormis tempoka kõnniga. Isegi rohke igapäevane jalgsi käimine asendavat vormis püsimiseks väga hästi jooksmist.

Jooksmise asemel on eriti soovitatav kõndida põlve või muude liigeseprobleemidega naistel-meestel. Ka Condil on põlvedega probleeme, mis pärinevad juba tema iluuisutreeningutest.

Tema soovitab alustada iga treeningut soojendusharjutustega. Ajapuuduse korral piisab isegi viiest minutist jalgrattasõidust velotrenažööril.

Iga päev võiks 40-45 minutit joosta, jalgrattaga sõita, kõndida. Tähtis on, et treening oleks jõukohane ja paneks kergelt higistama. Siis jaksad seda teha iga päev. Kui aga aega tõesti vähe, võid joosta-kõndida kas või 15-20 minutit päevas. Ära vaid unusta treeningu järel tegemast venitusharjutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles