Kangelaslikud õpetajad päästsid tornaados laste elusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Jennifer Doani päästmine koolirusudest
Õpetaja Jennifer Doani päästmine koolirusudest Foto: SCANPIX

USAs Oklahomas tabas selle nädala esmapäeval tornaado Oklahoma City eeslinna Moore`i.

Pärast tornaadot on paljastunud mitmeid kangelaslikke päästmise ja pääsemise lugusid, edastab Sky News.

Üks neist kangelastest oli õpetaja Jennifer Doan, kes peitis õpilasi, kui tornaado koolilt katuse pealt viis.

Doani tõmbasid päästetöötajad hiljem ehitise rusude alt välja.

Teine õpetaja Rhona Crosswhite aga kogus algklassi õpilased oma keha alla ja heitis neile peale. See päästis laste elud tornaado poolt lõhutud ehitise tükkide eest. Õpetaja sai raskelt vigastada.

Moore`is said kaks kooli tornaado otsetabamuse. Plaza Towers põhikoolis hukkus seitse õpilast. Brianwoodi põhikool sai küll kannatada, kuid sealsed õpilased kõik pääsesid eluga.

Plaza Towersi koolis viidi õpilased tornaadohäiret kuuldes võimlasse, kuid see ei olnud piisavalt tugev. Kuuenda klassi õpilase Antonio Clarki sõnul viis üks õpetaja tema ja veel paar ta lähedal olnud õpilast poiste tualettruumi, kus olid plaaditud tugevad betoonseinad. Selle tõttu on nad elus.

Tornaado hävitas Plaza Towersi põhikooli täielikult.

Antonio Clarki sõnul oli tornaado heli selline nagu tormaks kari elevante ringi. Teine õpilane võrdles tornaado lähenemist rongimürinaga.

Clark lisas, et kui tornaado oli möödas, olid koolimajast vaid rusud järgi.

Plaza Toweri koolis õpilasi päästnud õpetajal oli hea meel ellu jäänud õpilaste pärast ning kui ta haiglasse viidi olid tal pisarad silmas.

Plaza Towersi kooli rusudest leiti mitu elus õpilast, kuid oli ka neid, kes ellu ei jäänud.

Oklahoma ohuolukordade ameti juhi Albert Ashwoodi sõnul peaks igas koolis olema niinimetatud turvaruum, kuhu saaks looduskatastroofi ohu korral peituda.

Ta lisas, et nüüdse tornaado puhul ei oleks see ruum vist elusid päästa aidanud, sest tegemist oli väga võimsa tornaadoga, kus tuule kiirus ulatus üle 300 kilomeetri tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles