Video: Franciscus tegi paavstina oma esimese kurjade vaimude väljaajamise?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franciscus tegi paavstina oma esimese kurjade vaimude väljaajamise?
Franciscus tegi paavstina oma esimese kurjade vaimude väljaajamise? Foto: Youtube

Pärast möödunud pühapäeval Püha Peetruse väljakul toimunud nelipüha missat läks paavst Franciscus puuetega laste juurde, kes osalesid missal.

Paavst pani oma mõlemad käed kahe lapse pea peale, edastab Huffington Post.

Esimese lapse juures oli ta lühemat aega, teise juures pikemalt.

Telekanali TV2000 andmetel tegi paavst kurjade vaimude väljaajamise rituaali.

Sellel katoliku kirikule kuuluval telekanalil on saade iganädalane «Vade Retro». Selles küsitleti mõningad katoliiklasi, kes tegelevad eksortsismiga ning nad kinnitasid, et paavst tegigi just seda.

Telekanali videolt on näha, et paavst vahetab esmalt mõned sõnad teise lapse juures seisnud preestriga. Siis paavsti näoilme muutub ning ta asetab oma käed lapse pealaele.

«Eksortsistidel, kes seda televisiooni vahendusel nägid, ei tekkinud kahtlust. Tegemist oli kurja vaimu väljaajamise palve ja käte peale panekuga,» teatas telekanal.

«Vade Retro» järgmine saade keskendub paavst Franciscuse võitlusele saatanaga.

Katoliku meedias on alates möödunud pühapäevast liikunud küsimused, et kas tegemist oli tõesti eksortsismiga. Videolt on näha, et paavsti tegutsemise ajal hakkas ratastoolis olnud poiss, kelle juurde paavst teisena läks, end liigutama. Ta tegi suu lahti ning sealt kostus imelikku häält.

Itaalia piiskopid vaatasid hiljem videot sellest ning olid veendunud, et paavst aitas poisist kurje vaime välja.

Vatikan oli siiski oma sõnavõtus ettevaatlikum, kinnitades, et tegemist oli tavalise palvetamisega, mitte kurjade jõududega tegelemisega.

«Paavstil on kombeks kannatajate ja haigete eest palvetada ja seda ta ka tegi. Ta palvel on suur jõud,» sõnas Vatikani pressiesindaja, isa Fredrico Lombardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles