Sindi noortekeskuses saab naela sepistada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepatöö.
Sepatöö. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval tuleb Sindi avatud noortekeskuse ees platsil sepatööpäev, kus igal huvilisel on võimalik rauast nael taguda või endale meelepärane ehe valmistada.


Sindi avatud noortekeskuse juhataja Helle Vent rääkis, et mõte sepatööd tutvustada kasvas välja eelmisel aastal toimunud Sindi puuskulptuuri päevadest. “Tahtsime seda programmi mitmekesistada ja kuna meil on aktiivne noor sepp Andres Grimm, tõime koostöös temaga kavva sepistamise,” selgitas Vent. Mullune üritus kulges üle ootuste hästi, noortest moodustunud järjekord oli nii pikk, et kõik ei saanudki osaleda, lisas ta.



Nüüd on töötoa lahtiolekuaega pikendatud: sepavasara saab kätte võtta keskpäevast kella neljani.



Vendi sõnutsi alustatakse naela tegemisest, kui eelmisel aastal oli tüdrukute seas populaarne rauast kaelaehete meisterdamine.



Oodatud on kõik noored, sõltumata vanusest. Ainus tingimus on, et laps peab suutma sepavasarat käes hoida. “Eelmisel aastal oli siin esimese klassi poiss, kes sai endale naela valmis. Vanaema hoidis teda süles, et ulatuks meisterdama,” selgitas juhataja.



22aastane Andres Grimm, kes sepatööhuvilisi juhendab, on lõpetanud Sindi gümnaasiumi ja töötab nüüd sepana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles