Moekunstnik Kirill Safonov: meestele disainitakse Eestis väga vähe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Safonov
Kirill Safonov Foto: Erakogu

Möödunud laupäeval, 18. mail toimus ERKI Moehsow, mille võitjaks kuulutati vabakutseline fotograaf ja disainer Marin Sild kollektsiooniga «The Bright Side of the Moon e. kuu heledaim pool». Elu24 ajas žüriiliikme moekunstniku Kirill Safonoviga juttu.

Mille põhjal langetati ERKI Moeshow otsus Marin Silla kollektsiooni « The Bright Side of the Moon e kuu heledaim pool» kasuks?
Marini kollektsiooni kasuks rääkisid huvitavalt keerulised lõiked ning põhjalikult läbimõeldud kontseptsioon. Enne kollektsiooni esitlust nähtud video oli samuti väga inspireeriv. Marini lugu oli põnev ja seda suurt tööd, mis oli kollektsiooni taga, võis lavalt näha. Ka rääkis Marini kasuks fakt, et ta oli loonud kollektsiooni meestele. Neile disainitakse väga vähe.

Kas teile jäi veel midagi põnevat silma?
Minu isiklikuks favoriidiks oli Sveta Axonova  vene stiilis kollektsioon « Fig. Nr. 1». Sveta oli ette võtnud väga põhjaliku tekstiilitöö – alustades mustrite disainimisest spetsiaalse arvutiprogrammiga ning lõpetades väga põneva tekstuuri ja faktuuriga kangastega. Samas olid lõiked väga lihtsad. Axonova kontseptsioon oli väga päevakajaline ja huvitav.

Üks kõiki naisi huvitav küsimus – mis on sel suvel moes?
Lugejad peaksid tulema minu kollektsiooni esitlusele ning siis mõistavad, mida peaksid suvel kandma. Mu kollektsioonis on rõhk nii neutraalsetel toonidel, nagu beež ja valge, kui ka eredatel – punane, roosa, roheline.

Miks te naistele disainite? Kas meestele on keerulisem?
Teinekord teen ma koostöös mõne brändiga meestele suunatud kollektsiooni, kuid ütlen ausalt, et mehed võivad väga kapriissed olla ning nendega on vahel väga raske koostööd teha. Eesti mehed on konservatiivsed ning soovivad pigem midagi klassikalist kanda. Kui moodi ilmub midagi uut, siis mõeldakse kaua, kas sobib kanda või mitte.

Kuidas teile üldine tänavapilt tundub? Olete nähtavaga rahul?
Viimasel ajal on tänavapilt veidi paremaks läinud, kuid samas ei vaata paljud mehed, mida kannavad. Siis sekkuvad naised ja avaldavad arvamust ning nõnda võib mehe stiil veidi paremuse poole muutuda. Kuid tänavapilt on kas liiga konservatiivne või vastupidi – väga sportlik. Mõistan, et sportlikult on mugav riietuda, kuid samal ajal ei ole need riided väga ilusad ja ka üldmulje võib odav tunduda. Mehed võiksid enda eest rohkem hoolitseda.

Mida peaks mees endale selga panema?
Kuigi räägin, et liiga palju on meie tänavapildis klassikat, siis kõige kindlam on, kui mees paneb selga valge triiksärgi ja puhtad püksid. Olgu, kui ikka väga imponeerib sportlik stiil, siis las need teksapüksid jääda, aga sel juhul võiksid teksad olla korralikud ja igasuguste suurte firmamärkide ja aukudeta. Pigem klassikaline minimalism kui liigne eksperimenteerimine. Tean, et vahepeal olid augud väga moes, kuid, olgem ausad, see stiil ei sobi kõigile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles