«Sa ei ole üksi»: see sale poiss kaalus kahe aasta eest 136 kilo!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sa ei ole üksi
Sa ei ole üksi Foto: Kanal 2

Seekordne Kanal 2 saade «Sa ei ole üksi» käis külas 16-aastasel noormehel, kes kaks aastat tagasi kaalus 136 kilo.

Tartu poiss Elari on terve oma teadliku elu võidelnud kehakaaluga. Olles juba pisikese poisina pisut tüsedam, ei oleks ta eales osanud arvata, et vaid 14-aastasena võiks ta jõuda lausa 136 kiloni.

Elari sõnul mõjutas kaalutõusu kõige enam vanaisa surm, mille järel hakkas ta lohutust söögist otsima.

«Ma sõin iga päev burgereid, jõin Coca-Colat kaks kuni neli liitrit. Arstid on öelnud, et mul on aeglane ainevahetus, mis kindlasti soodustas kaalutõusu. Ja ma ei söönud ainult ühe burgeri, ikka kolm-neli päevas. Kogu taskuraha, mis ema andis, läks rämpstoidu peale,» rääkis Elari.

Noormehe sõnul hoidsid koolikaaslased temast eemale ja kehalise kasvatuse tunnis oli ta tiimide moodustamisel alati viimane valik.

Südamearsti juurde viis ta liiga kõrgeks muutunud vererõhk.

«Mäletan seda päeva. Mul ei olnud ema kaasas, sest ta pidi tööl olema. Läksin üksi sinna arsti juurde ja südamearst ütles, et küll ma olen paks, küll ma olen pekiperse. Et ei saa ma enda ellu mitte kedagi ja suren 17-aastaselt ära. Ma tulin nuttes koju ja siis ma mõtlesin, et ma ei taha enam olla suur. Ma ütlesin emale ka, et osta mulle porgandeid, ma ei taha olla suur,» meenutas Elari.

Elari esimesed kilod kadusid koos emaga lihtsalt kõndimas käies ning trenni suundudes oli ta kaal 105 kilo.

Loomulikult aitab Elarit ka õige toitumine, mille kohta ta luges raamatutest.

Vaata saadet allpool:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles