Surnuks peetud naine lõpetas ülikooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuks peetud naine lõpetas ülikooli
Surnuks peetud naine lõpetas ülikooli Foto: AFP / Scanpix

Michigani osariigist pärit Whitney Cerak lõpetas Indianas asuva Taylori ülikooli.

Ameeriklanna saavutus ei pälviks tähelepanu, kui teda ei oleks kolm aastat tagasi surnuks kuulutatud, kirjutab foxnews.com.

Arvati, et Cerak hukkus 2006. aasta kevadel toimunud autoõnnetuses, kui toimus nelja Taylori ülikooli üliõpilase masina ja veoauto kokkupõrge.

Uurimiskohtunik ajas ühe ohvri Cerakiga segamini ja naise perekond mattis temaks peetu maha.

Viis nädalat pärast õnnetust sai teise üliõpilase, Laura Van Ryni perekond aru, et haiglaravil olev naine ei ole nende tütar.

Laura Van Ryniks arvatu oli tegelikult Whitney Cerak.

«See on suurepärane, et ta ülikooli lõpetas. Kolm aasta tagasi tundus see võimatu. Siis me ei teadnud, et Cerak ellu jäi ja Ryn hukkus,» sõnas Taylori ülikooli esindaja Jim  Garringer.

Politsei esitas roolis magama jäänud veoautojuhile Robert Spencerile süüdistuse hoolimatuses ja surmaga lõppenud õnnetuse põhjustamises. Kohus määras talle kaheksa aasta pikkuse vanglakaristuse. Neli aastat sellest on tingimisi karistus.

Cerak plaanib oma õe juurde Kenyasse heategevustööle sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles