Piloodid said modelliga lennu ajal poseerimise eest karistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloodid said modelliga koos poseerimise eest karistada
Piloodid said modelliga koos poseerimise eest karistada Foto: SCANPIX

Lennufirma Vietnam Airlines kaks pilooti said karistada, kuna nad poseerisid lennu ajal koos modelliga kokpitis.

Piloodid lasid end pildistada koos näitlejannast modelli Ly Nha Kyiga, kes oli varem Vietnami turismi reklaamnägu, edastab news.com.au.

Pildistamine toimus aprillis lennul Hiinast Hongkongist Vietnamisse Hanoisse.

Fotod jõudsid internetti leheküljele vietbao.vn. Piltidel on modelli näha kandmas piloodimütsi ja päikeseprille. Ta kõrval olev piloot on juhiistmelt üles tõusnud.

Teisel pildil on näha modelli kallistamas stjuardesse.

Vietnami lennundusameti juhtivinspektor Nguyen Trong Thang sõnas, et piloodid tekitasid ohtliku olukorra eirates juhtimis- ja turvalisusreegleid ning selle tõttu tuli neid karistada.

Kuigi piltide tegemise ajal oli autopiloot peale, rikkusid piloodid ikkagi lennunduse eeskirju, kuna ka kaaspiloot oli juhtimisseadmete tagant ära.

Lennuki kaptenile Nguyen Ngoc Nhu Y-le määrati 333 dollari suurune trahv ning kaaspiloodile Nguyen Xuan Hai-le 143 dollari suurune trahv. Lisaks peavad mehed üks kuu sundpuhkusel olema.

Vietnam Airlines käivitas juhtunu uurimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles