Galerii: härjavõitluse vastased avaldasid Madridis meelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaanias Madridis avaldasid eile meelt sajad härjavõitluse vastased.

Aluspesus, kunstverega end kokku määrinud meeleavaldajate väljaastumine toimus Madridi härjavõitlusareeni Las Ventasi lähedal, edastab AFP.

Tegemist oli  siiani suurima väljaastumisega, mis selle  härjavõitlusareeni juures on korraldatud.

Meeleavalduse korraldasid Hispaania organisatsioon Equanimal ja Hollandi härjavõitluse vastane samalaadne organisatsioon CAS.

«Aastas sureb Hispaania härjavõitlustes üle 12 000 härja. See julmus peab lõppema,» sõnas Equanimali esindaja Rafael Boro.

Hispaanias, Prantsusmaal ja ka Ladina-Ameerikas tegutsev organisatsioon CAS tegeleb nii härgade kui ka härjavõitluses kasutatavate hobuste probleemiga.

Hispaania ajakirjandus avaldas hiljuti foto härja sarve läbi hukkunud hobusest.

«Loodame, et 15 aasta pärast on härjavõitlused ajalugu. Me oleme võidule lähedal, sest noori ei huvita enam härjavõitlus,» sõnas CASi esindaja Marius Kolff.

Hispaanias tehtud küsitlus näitas, et huvi härjavõitluse vastu on hakanud vähenema. Sellest hoolimata peetakse härjavõitlusi regulaarselt ja tribüünid on rahvast täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles