Video: mis asi on doga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doga
Doga Foto: Youtube

Costa Ricas harrastatakse asja, mis sarnaneb joogale aga kannab nimetust doga.

Tegemist on koerte abil ja koos tehtava joogaga, edastab Daily Mail.

Seda õpetab San Joses 29-aastane Marcela Castro. Ta on seda teinud juba kolm aastat.

Selles osalejad teevad harjutusi, milles on osalised ka koerad.

Castro doga klassid toimuvad linna ühes pargis ning neil osaleb tavalisel 30 – 100 inimest.

«Doga on kasulik nii koeraomanikule kui koerale. Koer saab venitusharjutusi. Need mõjuvad koera seljale, jalgadele ning vähendavad stressi,» selgitas doga õpetaja.

Doga klassis osalejad teevad läbi terve harjutusteseeria.

«Esmalt klassi tulnud koertel oli käitumisprobleeme, kuid nüüd on nad palju rahulikumad. Üks minu koertest, kes on välja õpetatud päästekoer, oli närviline ja urineeris, kui keegi teda puudutas. Ta ei ole enam tänu dogale,» sõnas Castro.

Castro doga klassi üks tund maksab paar dollarit. Saadud tulu annetatakse koerte varjupaigale.

Doga on väga populaarne ka USAs. Seal on kõige kuulsam dogaõpetaja Suzi Teitelman, kes on seda õpetanud alates 2002. aastast.

Teitelman alustas koerte abil tehtava joogaga pärast seda, kui ta märkas, et ta kokkerspanjel Coali tahtis teha järgi kui ta kodus joogat tegi.

Jooga pärineb Indiast ning on rohkem kui 2500 aastat vana. Jooga on harjutuste süsteem, millesse on kaastud hingamistehnikad, mis aitavad kaas organismi tervise parandamisele ning painduvuse suurenemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles