Festival Schilling kuulutas välja kolm uut esinejat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusa muusika festival Schilling
Ilusa muusika festival Schilling Foto: Antti Häkli

6. juulil Kilingi-Nõmme Suveaias toimuv idülliline indie-muusika festival Schilling kuulutab välja kolm järgmist esinejat - psühhedeelse värvinguga indie-popi ansambel Just Another Snake Cult Islandilt, harva esinev Eesti art-rocki bänd Badass Yuki uue kavaga ning Junk Riot – mõjuvate laivide poolest tuntud Tallinna indie-rocki kvartett.

Just Another Snake Cult - Reykjavíkis tegutsev art-popi kollektiiv, mille tuumiku moodustavad Þórir «Thor» Bogason (produtsent ja multi-instrumentalist), Helga Jónsdóttir (tshello, klahvpillid) ja sageli ka Pétur Eggertsson (viiul, efektid).

Bändi ektsentrilises indie-popis võib kuulda suurel hulgal pille alates autoharpidest kuni trummipulkadega mängitud akustilise kitarrini. Kontsertidel soovib JASC tuua lavale magamistoa-stuudio selle võimalikult ehedal kujul.

Badass Yuki - bänd, millele panid 2008.aastal Luxemburgis aluse Mart Avi ja Paul Sild. Tänaseks trummar Aigar Valsi toel trioks kasvanud BY arsenaliks on kerge annus neurootilisust ja psühhedeeliat, mida segatakse neile ainuomasel moel  popi ja organiseeritud müraga. Viimasel ajal on laulja-kitarrist Mart Avi küll pealtnäha keskendunud oma kiidetud sooloprojektile, kuid on selle kõrvalt saanud aega salvestada ka Badass Yuki kauaoodatud teist albumit. Uute lugude esimene suurem tutvustamine leiabki aset Schillingul.

Junk Riot  - 2006. aastal kokku tulnud Tallinna indie- ja garaaži-rocki kvartett, mille kõlapilti kujundavad läbitungiv vokaal ning tugevalt moduleeritud ja kajased kitarriefektid. Bänd on leidnud tunnustust nii eesti kui vene kohalikus indie-skenes, jõudis 2008 MTV pop-maratonil Coca-Cola Soundwave kolme parema sekka ning võites bändikonkursi Noortebänd 2009. Junk Riotil pole endiselt ei plaati ega plaadifirmat ehk kogu nende maine toetub headele laividele ja mõnele palale Soundcloudis.

Schillingu piletid maksavad kuni mai lõpuni 20€ ja alates 1. juunist kuni 5. juulini 25€. Festivali toimumise päeval maksab pilet 30€. Kuni 16-aastased (k.a.), pensionärid ja invaliidid saavad festivalile tasuta (dokumendi alusel).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles