Paavst soovitas nunnadel mitte olla «vanatüdrukud», vaid «emad»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus pidas eile nunnadele kõne, milles ärgitas neid käituma mitte «vanatüdrukute», vaid «emadena», kelle hoole all usklikud on.

Paavst selgitas, et kuigi nunnad on andnud vooruslikkuse vande, saavad nad siiski olla ka emalikud, kirjutab The Telegraph.

«Katoliku kirikuga end sidunud naised on emad, mitte vanatüdrukud. Olete emakujud, kes esindavad Neitsi Maarjat ja kiriku naispoolt,» lausus paavst 800 nunnale, kes olid pärit eri kogudustest rohkem kui 70 riigist.

Paavst pidas kõne itaalia keeles, kasutades sõna «zitella»,  mis selles keeles tähendab «vanatüdruk».

76-aastane Franciscus sai paavstiks selle aasta märtsis pärast seda, kui kardinalid ta uueks katoliku kiriku juhiks valisid. Eelmine paavst Benedictus XVI astus tagasi, viidates vanusele ja tervislikele põhjustele.

Benedictus XVi sattus USA usklikke naisi ühendava organisatsiooni Leadership Conference of Women Religious (LCWR) kriitika alla, kuna ütles, et USA katoliku nunnade suhtumine aborti on liiga leebe.

Uuelt paavstilt oodati natuke suuremat mõistmist, kuid senised sõnavõtud on näidanud, et ta on sama konservatiivne kui ta eelkäija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles