Raul Rebane lõi suguvõsa laulukoori

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meediaekspert Raul Rebane  on esimese sugulaskoori liider.
Meediaekspert Raul Rebane on esimese sugulaskoori liider. Foto: Raigo Pajula

Sugulaskoor Ausmaa sai sel nädalal rõõmusõnumi – Eesti esimese suguvõsakoorina on nad lunastanud pääsme XXV laulupeole «Üheshingamine». Koori 35 liiget ja nende dirigendid Kadri Loigom ja Guido Ausmaa on Pärnumaalt Talilt pärit viie õe-venna järeltulijad, sugulased kutsus koos laulma tuntud meediaekspert Raul Rebane.




Rebase kui poolteist aastat tagasi loodud koori kõige pikema mehe valisid lauljad ja dirigendid ka oma vanemaks. Kahjuks polnud neil päevil Soomes viibival Rebasel ega koori dirigendil Loigomil aega koorist rääkida.



Üks laulupeo dirigente ja Eesti Kooriühingu esimees Aar­ne Saluveer arvab teadvat, miks Rebane koori kokku kutsus. «Sest laulmine tekitab väga suure meie-tunde, muusika liidab inimesi ja näiteks võrreldes spordi individuaalaladega on koor meeskondlikule tulemusele orienteeritud ja seal kujunevad head peresuhted.



Samasugust suhtlust võiks laiendada edasi ühiskonda, sest praegu napib meil oskusi kuulata teisi, aga ilma selleta on raske edasi minna,» kõneleb Saluveer.



Saluveer avaldas lootust, et inimesed saavad Ausmaadest innustust ning nende eeskujul jõuab järgmisele üldlaulupeole juba kümme-kakskümmend suguvõsakoori.


«Sellest võiks kujuneda ilus üle-eestiline liikumine. Muidugi peab suguseltsis üks hea eestvedaja olema, kes rahva kokku kutsub ja tüütut korraldustööd organiseerib,» leidis Saluveer.



Kuidas sai Siberisse küüditatud Ausmaa laste järeltulijaist segakoor, kus koor proove teeb ja kuidas laulda oskab, saab näha-kuulda 26. mail Eesti Televisiooni saates «Head uudised».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles