Tamerlan Tsarnajevile ei leidu hauapaika?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamerlan Tsarnajev
Tamerlan Tsarnajev Foto: SCANPIX

USAs Bostonis 15. aprillil maratonil toimunud pommiplahvatustes kahtlustatava Tamerlan Tsarnajevi surnukeha matmisega on probleem.

Tsarnajevi USAs elava onu Ruslan Tsarni on võtnud enda kanda matmise ning tahab teha seda Worchesteris asuva matusebüroo abil, edastab msnbc.com.

Probleemiks on see, et mitte ükski surnuaed ei soovi, et Tsarnajev sinna maetakse.

Tamerlan Tsarnajev elas Massachusettsis Cambridge`is ning selle linna linnavalitsuse esindaja Robert Healey on samuti selle vastu, et mees kohalikule surnuaiale maetakse.

Cambridge`i matusebüroo juht Peter Stefan omakorda on saanud ähvarduskõnesid, et ta matuseid ei korraldaks. Teda on nimetatud ka ebaameerikalikuks.

Grupp meeleavaldajaid kogunes eile Stefani matusebüroo ette USA lippudega protesteerima.

Üks neist hüüdis «Visake Tsarnajev laevalt merre nagu tehti Osama bin Ladeniga!»

Stefani sõnul on nende töö selline, et surnutel ei tehta vahet.

«Meie kohuseks ei ole patuseid süütutest eraldada. Meie matame surnud kombekohaselt ja nii ongi,» selgitas Stefan.

Stefani sõnul ei jää tal lõpuks muud üle, kui pöörduda Massachusettsi osariigi võimude poole, kui Tsarnajevi mahamatmisega probleeme tuleb.

Lahkamisraporti kohaselt suri Tamerlan Tsarnajev mitmete kuulihaavade ning pea ja ülakeha vigastuste tagajärjel.

Tamerlan Tsarnajevi noorem vend Džohhar Tsarnajev pääses politseiga peetud tulevahetusest eluga. Ta sai haavata ja ta tabati ning ta oli mõnda aega haiglas ravil. Nüüd ootab ta vanglahaiglas kohtu alla andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles