Lennureisi ajal ei tasu tähtsaid otsuseid langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureis võib kesta mitu tundi.
Lennureis võib kesta mitu tundi. Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuring näitas, et lennureisi ajal ei tasu tähtsaid otsuseid langetada, pigem tasuks raamatuid lugeda või ristsõnu lahendada.

Londoni King´s College`i uurija David Gradwelli sõnul kahandab kõrgustes olemine vaimseid võimeid, kirjutab BBC.

Ta soovitas lennureisijatel oma tervist jälgida, ennetamaks lennuväsimust ja veepuudust, kuna need võivad samuti vaimsele tervisele mõjuda.  

«Lendamine on turvaline. Aastas lendavad miljonid inimesed ilma, et neil probleeme tekiks,» lausus teadlane.

Gradwell lisas, et enamik inimesi talub lende üsna hästi, kuid õppimine ja asjade kohta otsuste langetamine ei pruugi lennukis olles just kõige paremini välja tulla.

«Oma elu tähtsaid asju ei tasuks lennukis langetada. Need, kes plaanivad lennu ajal e-kirjadele vastata, peaksid kaks korda mõtlema, kas neid kirju ikka saata,» jätkas uurija.

Gradwelli arvates ei peaks lendama tõsiste tervisehäiretega inimesed, kellel on näiteks tuberkuloos, aneemia või ka psüühilise tervisega seotud haigus.

King´s College uurijategrupi sõnul tuleks lennureisijaid nõustada ja hoiatada enne lende, et õhus olles ei ole vaimsed võimed tipus.

Gradwelli sõnul on enamikus lennukites olemas kõik vajalikud meditsiinilised abivahendid. Meeskonnaliikmed on saanud väljaõppe, kuidas abistada ootamatult haigestunud reisijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles